Батько Рамблера помер на робочому місці

Микола Кузнецов  |  Середа, 15 квітня 2009, 09:02
Вчора вночі не стало Дмитра Крюкова, одного з творців пошукача Rambler. Він помер у віці 48 років в офісі компанії «Стек Технології», де обіймав пост генерального директора.
Батько Рамблера помер на робочому місці

Дмитро Крюков народився в Ульяновську 8 жовтня 1960 року. Отримав спеціальність конструктора-технолога радіоелектронної апаратури в Московській академії приладобудування. У 1990 році проходив навчання в Берліні, ставши сертифікованим програмістом і системним адміністратором.

У 1991 році він став одним з засновників телекомунікаційної компанії «Стек», яка займалася локальними мережами і підключенням до Інтернету. У 1996 році разом з Сергієм Лисаковим ухвалив рішення розробити першу російську пошукову систему для Інтернету.

Ім'я Rambler пошукачу дав саме Дмитро Крюков. Він вирішив, що англійське слово rambler (блукач, мандрівник, бродяга) як найкраще відображає суть роботи пошукової машини, яка цілодобово ходить по сайтах, збираючи інформацію. Логотип «Рамблера» – це теж дітище Крюкова.

У 1997 році Дмитро Крюков створив рейтинг-класифікатор Rambler's Top100. У 2000-2001 роках був віце-президентом «Рамблера» і членом ради директорів холдингу. Пізніше Крюкову стало тісно в компанії, і він пішов з «Рамблера». З тих пір Дмитро займався розробкою нової пошукової системи під назвою Turtle. Прототип нового пошукача він представив в 2002 році.

Дмитро Крюков був дійсним членом Російської академії Інтернету і академіком Всеросійської інтернет-академії.
 



Також 15 березня стало відомо про смерть відомого француського письменника Мориса Дрюона, автора серіалу «Прокляті королі», а також гімну французького опору в роки Другої світової війни.

 

comments powered by HyperComments