Харківський шестикласник знайшов у Пушкіна логічні нестиковки (доповнено)

Ганна Глебова  |  П'ятниця, 17 квітня 2009, 15:27
Шестикласник однієї з харківських шкіл написав рецензію на твір Пушкіна «Казка про Царя Салтана», в якій вказав на низку логічних нестиковок в тексті класика.
Харківський шестикласник знайшов у Пушкіна логічні нестиковки (доповнено)

Про це повідомила член оргкомітету міжнародного фестивалю «Світ книги» Вікторія Белявцева. Свою роботу шестикласник направив на розгляд журі конкурсу на здобуття номінації «Обдарована молодь».

За словами представника фестивального оргкомітету, ця номінація вперше впроваджується цього року. І, крім прози і поезії, на суд журі школярам запропонували надати рецензії на прочитані книги.

«У нас є номінація – «Геніальний читач», куди діти подають свої рецензії на прочитані книги. У одній з робіт учень шостого класу висунув серйозні претензії до «Казки про Царя Салтана» щодо логічних неточностей в тексті. І коли ми знов перечитали «Казку», виявилось, що хлопчик має рацію», – розповіла Вікторія Белявцева.

«І одружувався Салтан не тому, що полюбив, він не встиг як слід з нею і познайомитися за три хвилини, а тому, що йому потрібний був спадкоємець трону. А оскільки Салтан не може пропустити мимо те, що «само пливе в руки», він узяв з собою в палац і Ткачиху з Поварихою», – процитувала Вікторія Белявцева твір школяра.

Крім того, шестикласника насторожив той факт, що «Цар розгулює по вулиці без охорони і підслуховує під вікном, як цікава сусідка». Найцікавіші цитати Вікторія Белявцева пообіцяла зачитати під час церемонії нагородження лауретів фестивалю «Світ книги» 23 квітня.

Проте розкривати секрет, чи отримає школяр статуетку «Золотий фенікс» в номінації «Обдарована молодь», Вікторія Белявцева не стала.

Церемонія нагородження головним призом фестивалю – «Золотим Фениксом» – відбудеться 23 квітня 2009 року в Харківському академічному театрі опери і балету ім. М. Лисенка.
 

comments powered by HyperComments