Кабмін скоротив число бюджетників у вузах (СПИСОК спеціальністей)

Анастасія Маніна  |  Вівторок, 21 квітня 2009, 12:24
Кабінет міністрів України зменшує державні замовлення на певні спеціальності у вищих учбових закладах країни.
Кабмін скоротив число бюджетників у вузах (СПИСОК спеціальністей)

Про це говориться у розпорядженні «Про особливості формування державного замовлення на підготовку фахівців і науково-педагогічних кадрів в 2009 році» (№416-р від 14 квітня), розміщеному на урядовому порталі.

У документі повідомляється, що Кабмін доручив профільним відомствам при формуванні пропозицій, що стосуються обсягів державного замовлення на підготовку фахівців і науково-педагогічних кадрів в 2009 році скоротити або істотно зменшити обсяги прийому по окремих спеціальностях, пише УНІАН.

Міністерству економіки, Міністерству освіти і науки і іншим центральним органам виконавчої влади, до сфери управління яких належать учбові заклади і наукові установи, доручено не передбачати державне замовлення на підготовку:

молодших фахівців з діловодства, організації туристичного обслуговування, перукарського мистецтва і декоративної косметики, декоративно-прикладного мистецтва, художнього фотографування, організації обслуговування в готелях, організації обслуговування в установах ресторанного господарства і торгівлі, виробництва і експлуатації відео-, аудіотехніки і кіноустановок;

бакалаврів з напрямів підготовки документоведення і інформаційної діяльності, туризму, декоративно-прикладного мистецтва, фотомистецтва, готельно-ресторанної справи, реклами і зв'язків з громадськістю (по видах діяльності).

Крім того, доручено забезпечити зменшення об'єму прийому порівняно з 2008 роком: на 50% (окрім профільних вищих учбових закладів, для яких об'єм прийому зменшується на 10%) – молодших фахівців з спеціальностей економіка підприємства, фінанси і кредит, бухгалтерський облік, правознавство; бакалаврів з напрямів підготовки економіка підприємства, фінанси і кредит, облік і аудит, право.

Також не менше, ніж на 10% потрібно зменшити об'єм прийому молодших фахівців, бакалаврів, фахівців, магістрів з інших фахів, напрямах підготовки, галузях знань; не менше, ніж на 50% – в докторантуру.

Уряд також доручив Мінекономіки подати в двотижневий термін проект ухвали Кабінету міністрів України про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних і робочих кадрів, підвищення кваліфікації і перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) для державних потреб в 2009 році.

Нагадаємо, 6 квітня повідомлялося, що майже півтора мільйони студентів не зможуть продовжувати навчання, оскільки не здатні за нього платити. Всеукраїнська студентська рада зажадала від Верховної Ради прийняти необхідні зміни до Закону «Про вищу освіту» і визначити процедуру відстрочення оплати за навчання.
 

comments powered by HyperComments