В США розібрали вагітність по поличкам

Олекса Шкатов  |  Вівторок, 21 квітня 2009, 16:30
Джордж Сааде, науковець з University of Texas Medical Branch в Галвестоні, розвінчує деякі міфи про вагітність, а також приводить для майбутніх матерей низку наукових коментарів.
В США розібрали вагітність по поличкам

На думку Джорджа Сааде, абсолютно позбавлені підстав твердження про те, що якщо живіт майбутньої мами компактний і схожий на м'яч, то народиться хлопчик, пише Corriere della Sera.

«Форма живота вагітної залежить від стану м'язів черевного преса і від того, наскільки гормони розслабили м'язи, щоб звільнити простір для плоду», – зазначає американський експерт.

Сааде також розповів про наукове підтвердження легенди про те, що якщо у матери під час вагітності часто буває печія, то народиться малюк з густим волоссям. Печія, за словами фахівця, виникає тому, що естроген, здатний викликати гастро-езофагальний рефлекс, контролює і ріст волосся плода.

Крім того, учений встановив зв'язок між апетитом майбутньої мами і народженням хлопчика: до моменту народження вага хлопчика збільшується, отже, його тестостерони збільшують і апетит у матери.

Нагадаємо, раніше фахівці з Британії дійшли до висновку, що жінкам під час пологів не варто відмовляти собі в їжі.

Інша група науковців повідомила про розробку препарату, який дозволить лікувати деякі симптоми синдрому Дауна ще в утробі матери.

Як повідомляв наш сайт, низка підприємств в Україні була «спіймана» на тому, що випускає неякісне дитяче харчування. Зокрема в Харкові з перевірених підприємств претензій точно не було лише до КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування».
 

comments powered by HyperComments