Українські пенсіонери переселяються на дерева. ФОТО

Олекса Шкатов  |  П'ятниця, 24 квітня 2009, 16:40
В Херсонській області пенсіонер здійснив мрію дитинства -- побудував на двох осиках невеличкий будиночок у стилі Тома Соєра.
Українські пенсіонери переселяються на дерева. ФОТО

Мешканець села Буркути на Херсонщині Борис Куртович раніше працював лісником у Криму. А будинок на деревах він побудував кілька років тому, пише місцева газета «Вгору». Ім'я у чудернацького помешкання -- «Козацька варта», можна сказати, майже тезка за нашою «Вартою»

Піднятися до цікавого помешкання можна по залізній драбині. Всередині будинку невеличка, але затишна кімната: ліжко, робочий стіл, портрети батьків, на протилежних стінах висять два годинника (і обидва показують час неправильно).

На кожній стіні – по вікну: на село, на озеро, і на поле з лісом. Внизу під будиночком – столик і дві лавки для душевних розмов.

«Буває, виходить з лісу мисливець з рушницею і стріляє по моїх фазанах. А я увімкну свій прожектор та трохи полякаю їх з дерева», – розповів Борис Куртович про своє буття.

«Як колишній лісник, проводжу бесіду, щоб лишили пташок у спокої», – додав він.

А влітку у Куртовича збираються друзі й рідня. Наперебій просяться пожити у його хатинці – усамітнитися, подумати, відпочити від цивілізації і просто повернутися до своїх дитячих мрій.

comments powered by HyperComments