Щоб відпочити в Криму, українцям доведеться пройти реєстрацію

Анастасія Маніна  |  Понеділок, 27 квітня 2009, 16:36
Міністерство з питань надзвичайних ситуацій закликає туристичні групи, які їдуть до Криму на травневі свята, реєструватися в гірських пошуково-рятувальних підрозділах.
Щоб відпочити в Криму, українцям доведеться пройти реєстрацію

Про це 27 квітня повідомили «Міську Варту» в кримському управлінні МНС.

За словами співбесідниці, співробітники спеціалізованих служб ознайомлять туристів з особливостями місцевості і нададуть метеозведення.

«На півострові часто бувають обвали, каменепади, селеві потоки і багато інших непередбачених надзвичайних ситуацій», – підкреслили в МНС.

Реєстрація туристів безкоштовна. Зокрема, можна відмітитися в штабі Кримського гірського пошуково-рятувального загону МНС України. Його контакти – адреса: Сімферополь, вул. Кечкеметська, 103; телефон: 8 (0652) 57-90-91, електронна пошта – gprz.mns.krim@meta.ua.

Рятувальники закликають туристів дотримуватися правил поведінки в гірничо-лісовій місцевості. Якщо відпочиваючі заблукали в лісі або горах, необхідно телефонувати 101.

«Спробуйте описати оперативному черговому, де ви знаходитеся, чи потрібна медична допомога. Обов'язково продиктуйте декілька номерів мобільних телефонів, які є в групі. З вами зв'яжуться рятувальники», – говорять бійці МНС.

За даними прес-служби МНС, за весняний період 2009 року кількість надзвичайних ситуацій на півострові не збільшилася, а залишилася на колишньому рівні. Проте з щорічним «напливом» відпочиваючих на травневі свята небезпека підвищується.

«Багато туристів не знають правил безпеки перебування в гірських районах, приїжджають на відпочинок і не замислюються про те, що можуть під час відпочинку постраждати», – сказала співробітниця МНС.

У пожежонебезпечний період рух туристичних і екскурсійних груп дозволяється тільки під керівництвом екскурсоводів або інструкторів туризму, що пройшли спецінструктаж з правил пожежної безпеки в територіальних підрозділах кримського управління МНС.

Під час відпочинку поблизу водоймищ заборонено купатися в непризначених для цього місцях. Не можна купатися у воді людям в нетверезому стані.

Особливу увагу потрібно звернути на безпеку дітей.

Нагадаємо, кількість відпочивших в Криму з початку року і за станом на 11 квітня скоротилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 29% – до 149.8 тис. осіб.

 

comments powered by HyperComments