Терміново! Як розпізнати симптоми свинячого грипу

Ганна Глебова  |  Вівторок, 28 квітня 2009, 09:13
Про пандемію свинячого грипу говорити рано. Крім того, у вірусологів поки немає зразка даного вірусу для детального вивчення. Поки що російські та українські вірусологи користуються офіційною інформацією ВОЗ.
Терміново! Як розпізнати симптоми свинячого грипу

Ознаки у нового штама грипа такі ж самі, як і у решти гострих респіраторних захворювань: швидкий початок, підвищення температури і наявність принаймні двох з наступних симптомів – нежиті або закладеного носа, запаленого горла, кашлю (з лихоманкою або без неї).

У групу ризику потрапляють всі, хто знаходився в близькому контакті з людьми з підтвердженою вірусною інфекцією свинячого грипу (H1N1) протягом інфекційного періоду, а також прибув або проживає в області, де є підтверджені випадки вірусної інфекції свинячого грипу (H1N1). При цьому тісний контакт – приблизно 180 см від хворого.

При підозрі на захворювання грипом, для будь-якого хворого рекомендується емпіричне противірусне лікування. Антивірусне лікування проводиться або тільки занамивіром, або в комбінації з оцелтаміром або амантадином або римантадином і повинно початися при перших проявах симптомів захворювання. Рекомендована тривалість лікування – п'ять днів.

Рекомендації з використання противірусних препаратів можуть змінитися, оскільки з'являються нові дані про чутливість вірусів до тих або інших препаратів. Антивірусні дози і схеми, рекомендовані для лікування свинячого грипу (H1N1), ті ж, що і для сезонного грипу.

Класично пандемія звичайного людського грипу починається з Південно-Східної Азії, в Росії – з Далекого Сходу, Хабаровську і Владивостоку. Цього року епідемія грипу пішла в нехарактерному напрямі, з Південної Америки.

Видно, саме тому, а також у зв'язку з тим, що останні декілька років існує потенційна можливість мутації пташиного грипу, ВОЗ і забила на сполох.

Як раніше повідомляв наш сайт, харків’яни, які раніше купили турпутівки до Мексики, не стали відмовлятися від планів через грип.

 

comments powered by HyperComments