Терміново! Свинячий грип прийшов до України: у Борисполі затриманий літак (доповнено)

Анастасія Маніна  |  Середа, 29 квітня 2009, 13:39
У київському аеропорту «Бориспіль» затриманий літак з Нью-Йорка через підозру на свинячий грип.
Терміново! Свинячий грип прийшов до України: у Борисполі затриманий літак (доповнено)

Як повідомляє 5 канал, одна з пасажирок літака відчуває себе погано, про що пілоти заздалегідь повідомили «Бориспіль», пише «Українська правда».

За словами головного санітарного лікаря на повітряному транспорті України Миколи Корнієнко, про нездужання пасажирки пілоти повідомили перед підльотом до аеропорту Бориспіль.

За словами Корнієнка, на борту літака 184 пасажири і 9 членів екіпажа, одна з пасажирок – американка.

«Вона поскаржилася на головний біль, проте температура у неї нормальна. Поки вирішується питання, чи погодиться вона на ізоляцію, чи ні. Опитали авіапасажирів, що сиділи поряд з нею, – серед них не було тих, хто скаржився на підвищену температуру», – розповів санлікар.

Подробиці поки що уточнюються.

Нагадаємо, керівник Департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Ігор Шурма повідомив, що свинячий грип може дістатися до України, але просить мешканців міста не панікувати.

Нагадаємо також, в Москві вже була перша подозра на свинячий грип у людини.

Спалах свинячого грипу в Мексиці, через який вже загинули більше 150 осіб, має потенціал пандемії.

Державний комітет ветеринарної медицини України забронив ввіз живих свиней, продукції і сировини з них з території Мексики, Сполучених Штатів Америки, Канади і Нової Зеландії.

Вірогідну епідемію захворювання вже порівнюють з спалахом «іспанки», яка покосила мільйони осіб на початку минулого століття.

 

comments powered by HyperComments