Старики повоюють в кольорі (ФОТО)

Олекса Шкатов  |  Вівторок, 12 травня 2009, 12:29
На свята в Києві відбулася прем’єра старого доброго «В бой идут одни старики» в кольорі.
І знову – в бій!

Як розповіли ініціатори і організатори акції, серед яких і депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич, режисер стрічки Леонід Биков (в фільмі він грає Маестро, командира «Другої співочої») з самого початку задумував «Стариків...» як кольрове кіно, але тодішня худрада постановила: знімати фільм про війну з піснями та жартами не можна! І виділила ч/б-плівку. Все одно вийшов шедевр, який одразу отримав всенародне визнання.

І от, початкова задумка режисера нарешті збулася. На це пішло півмільйони доларів. «Розфарбовували» фільм в Індії та США – ні в Україні, ні на теренах СНД і навіть Європи не виявилося відповідних технологій. В Індії робили найбільш трудомістку роботу, над якою корпіли 150 фахівців. У США робили високотехнологічну частину проекту: там картину реставрували 8 голівудських художників – тих же, хто колись надавав кольору американським «Унесенеим вітром» та французькому «Фанфан-Тюльпану».

П’ять продюсерів та окрема компанія займалася звуком. Загалом же продюсерська група в Росії та Україні склала 8 осіб.

Також серед присутніх також були помічені Анна Філімонова, директор конкурсу «Міс Україна-Всесвіт», співак Андрій Кравчук, репер LarSon, «Міс Україна-Всесвіт» Крістіна Коц-Готліб, Володимир Бистряков.












«Я думаю відреставрована картина, яка стала кольоровою, буде кращим подарунком ветеранам в день Перемоги – 9 травня, – зазначив Ігор Лопатенок, режисер колорізації. – А молоде покоління зможе відкрити для себе цей чудовий фільм».

«Кожен з героїв фільму – це наші ветерани, – сказав Олексій Дєвєєв-Церковний, продюсер. – «В бой идут одни старики» – фільм, на якому я виховувався. І для мене він, як «Іронія долі», яку показують на Новий рік, бо «В бой идут одни старики» завжди показують 9 травня».

«Ніч яка місячна...»



«Жениться... Это ты, конечно, хорошо придумал. А главное – вовремя...»


 

А після просмотру, багато хто потайки змахував з очей сльози...

comments powered by HyperComments