Депутат пропонує клеймити хворих СНІДОМ на інтимних частинах тіла

Анастасія Маніна  |  Середа, 27 травня 2009, 10:00
Депутат з африканського королівства Свазіленд запропонував ставити на сідницях ВІЛ-інфікрваних людей клеймо, щоб зменшити темпи розповсюдження СНІДУ.
Депутат пропонує клеймити хворих СНІДОМ на інтимних частинах тіла

«Якщо на сідницях у хворих буде клеймо, то перед сексом можна буде легко переконатися, чи здоровий партнер», – пояснив свою ініціативу парламентарій Тимоті Мієні.

Крім того, він пропонує впровадити обов'язкові перевірки на СНІД для всіх громадян. За його словами, це дозволить зменшити кількість контактів між хворими і здоровими. Така пропозиція політика викликала в південноафриканській країні, яка страждає від епідемії СНІДУ, величезну хвилю критики.

Борці зі СНІДОМ назвали запропоновану міру варварською і порушуючою права людини.

«Заяви Мієні свідчать лише про те, що сам він веде безладне статеве життя. Ймовірно, таврування дозволить йому знати, з ким він збирається переспати», – сказав прес-секретар свазілендської організації допомоги хворим на СНІД.

ДОВІДКА

Королівство Свазіленд граничить з ПАР і Мозамбіком. Воно вважається однією з найбідніших держав планети. Крім того, в Свазіленді найвища в світі частка ВІЛ-інфікованих–43%. Короля Свазіленда Мсваті III звинувачують в багатожонстві. У 2001 році він заборонив молодим дівчатам в країні займатися сексом, незабаром після цього вибравши собі 17-річну наречену.

У березні цього року The Lancet, авторитетний медичний журнал, закликав папу Римського Бенедикта XVI відмовитися від своїх заяв про даремність і небезпеку розповсюдження презервативів в Африці.


 

comments powered by HyperComments