Помер відомий актор В’ячеслав Невинний

Ганна Глебова  |  Понеділок, 1 червня 2009, 11:33
На 75-му ро’ці життя у себе удома помер Народний артист СРСР, актор театру і кіно В’ячеслав Невинний.
В’ячеслав Невинний зіграв роль космічного пірата Весельчака У.

Про це повідомила сьогодні помічник по ЗМІ художнього керівника МХТ ім. Чехова Алла Шпалянська. «Я дізналася півгодини назад, він був дуже хворий, що стало причиною смерті, не знаю», – заявила вона.

Місце і час похоронів буде визначено завтра.

В’ячеславу Невинному було 74 роки. У 1955-му році він поступив до школи-студії МХАТ, а після її закінчення в 1959-му році став актором МХАТу. Останнім часом він служив в МХТ імені Чехова.

Невинний грав в спектаклях «Ревізор», «Без провини винуваті», «Чайка», «Дядько Ваня» і «Вишневий сад». За свою кар'єру Безневинний знявся більш ніж в 60-ти фільмах, зокрема таких, як «Голова», «Бережися автомобіля», «Руслан і Людмила» і «Мертві душі».

Головних ролей в кіно у нього майже не було, але епізоди і невеликі ролі він робив такими, що дуже запам'ятовуються. Першим фільмом став «Випробувальний термін» Євгенія Герасимова, драма про працівників кримінального розшуку 20-х років.

Публіка дуже любила комедію Євгенія Герасимова «Не ходите, дівки, заміж!», де він в ролі голови Малькова, і в парі з Тетяною Догильовою, вирішував демографічні проблеми села. Грав він і у Ельдара Рязанова у фільмах «Гараж», «Небеса обітовані», у Леоніда Гайдая в «Не може бути!», «За сірниками». У фільмі Георгія Данелії «Тридцять три». Практично остання робота Вячеслава Безневинного – ремейк знаменитої італійської картини «Поліцейські і злодії», знятий Миколою Досталем, де він зіграв разом з Геннадієм Хазановим. Але навіть цей дует фільм не врятував, успіху загалом не було.

Довга хвороба вимагала коштів, товариші-актори допомагали, але все таки сім'ї доводилося несолодко. Майже всі останні публікації були присвячені хворобі і потребі, і це, звичайно, було зовсім не радісно.

У 2005-му році актор переніс важку операцію. У нього було ускладнення на тлі цукрового діабету. У 2006-му з тієї ж причини акторові ампутували праву ногу.

Нагадаємо, 20 травня пішов з життя великий актор Олег Янковський. А в ніч з 26 на 27 квітня померла народна артистка СРСР, оперна співачка Євгенія Мирошниченко.
 

comments powered by HyperComments