Помер Семен Фарада, знаменитий актор театру і кіно

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 21 серпня 2009, 14:15
Видатний артист театру і кіно Семен Фарада помер ввечері 20 серпня в одній з московських лікарень після важкої тривалої хвороби, повідомили в Гільдії акторів кіно.
Пішов ще один актор-легенда.

Семену Львовичу Фараді, геніальному виконавцю характерних ролей, що знявся в декількох десятках фільмів і працював в Театрі на Таганці в найзоряніші його часи, було 76 років.

З 2000 року С.Фарада перестав зніматися через перенесену серйозну операцію на серці – акторові поставили штучний клапан. У цьому ж році він переніс обширний інсульт, порушилася мова. Згодом С.Фарада неодноразово лягав в лікарню через проблеми зі здоров'ям.

У Театрі на Таганці актор зіграв в знаменитих постановках «Добра людина з Сезуана» (другий Бог), «Гамлет» (другий могильник), «Майстер і Маргарита» (управдом Босой, буфетник Соков, конферансьє Бенгальський), «П'ять розповідей Бабеля» (учень Загурського) та інші.

С.Фарада знявся в більше, ніж 60 фільмах, найвідоміші з яких «Той самий Мюнхгаузен», «Гараж», «Чародії», «Мій друг Іван Лапшин», «Формула любові», «Мільйон в шлюбній корзині», «Гардемарини, вперед!».
 


Останні роки стали трагічними для вітчизняного кінематографа. Один за іншим покинули цей світ декілька легендарних акторів. Серед них – Олександр Абдулов, Олег Янковський, Михайло Кононов, В’ячеслав Невинний.
 

comments powered by HyperComments