Літак на Радомському авіашоу розбився через пташку

Ольга Вороніна  |  Понеділок, 31 серпня 2009, 15:27
У Польщі продовжується розшифровка чорних ящиків білоруського винищувача СУ-27. За попередньою версією, в повітрозабірник двигуна міг влучити птах, що і стало причиною катастрофи.
Літак на Радомському авіашоу розбився через пташку

Трагедія відбулася напередодні на авіашоу в околицях міста Радом. Су-27 розбився в самому кінці своєї програми під час виконання фігури вищого пілотажу. Машина знаходилася дуже низько, і льотчики не змогли уникнути зіткнення із землею. Відразу ж після удару об землю відбувся вибух.

Обидва пілоти – полковники Олександр Морфіцький і Олександр Журавльович – загинули. Ніхто з глядачів не постраждав, проте організатори ухвалили рішення припинити всі польоти.

Це вже не перший трагічний інцидент в небі над Радомом – в 2007 році на тому ж авіашоу розбилися два польські літаки, зіткнувшись на швидкості 300 кілометрів на годину. Обидва пілоти загинули.

Нагадаємо, за останній місяць це вже друга катастрофа СУ-27. 16 серпня два винищувачі Су-27 пілотажної групи "Російські витязі" зіткнулися в небі під час репетиції авіашоу "МАКС-2009". В результаті аварії загинув командир «Російських витязів» Ігор Ткаченко. Постраждали ще двоє льотчиків, у одного з них перелом хребта.
 

comments powered by HyperComments