Шок! У дитячих садах Криму отруїлися більше вісімдесяти дітей

Олена Сергеєва  |  П'ятниця, 4 вересня 2009, 11:23
У Джанкої (АР Крим) близько 40 дітей госпіталізовано з ознаками отруєння.
Чим отруїлися діти, поки невідомо.

Як розповів міський голова Джанкоя Валентин Синицький, вранці 3 вересня в дитячий сад №9 не з'явилася 51 дитина, 10 з яких, як з'ясувалося в ході розгляду, потрапили до лікарні з ознаками отруєння. До кінця дня, повідомив він, в лікарні було 60 дітей.

«Яке джерело – поки ніхто не знає», – відзначив Синіцкий, додавши, що Попередній діагноз – отруєння.

Синицький також відзначив, що пройшло засідання надзвичайної комісії. Проте на даний час поки не встановлено, що стало причиною отруєння: продукти харчування чи вода. Співробітниками СЕС взяті аналізи для проведення лабараторных досліджень, щоб з'ясувати причину захворювання, повідомив «Інтерфакс-Україна».

Мер Джанкоя розповів, що в місті працюють представники санитарно-епідеміологічної служби Криму і міська СЕС, а також працюють Кримська і міська прокуратури. Крім того, за його словами, в п'ятницю прибуває комісія з Міністерства охорони здоров'я України, а також фахівці міністерства охорони здоров'я Криму.

Згідно заяв головлікаря Джанкойської лікарні і головлікаря СЕС, дуже важких хворих дітей немає, в основному – середньої тяжкості, додав Синицький.

Як повідомляє прес-служба голови держави, президент України Віктор Ющенко доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку невідкладно організувати розслідування для з'ясування причин, які привели до надзвичайної ситуації, і прийняти вичерпні заходи реагування.

Ющенко також звернувся до міністра охорони здоров'я Василя Князевіча з дорученням негайно створити комісію з розслідування надзвичайної ситуації і особисто відбути на місце для організації невідкладної медичної допомоги.

Голова держави також просить голову Ради міністрів АР Крим Віктора Плакиду взяти ситуацію під особистий контроль і прийняти невідкладні організаційні заходи з надання постраждалим необхідної медичної і матеріальної допомоги.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, за дорученням прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко створена урядова комісія на чолі з міністром охорони здоров'я для забезпечення невідкладного медичної допомоги і з'ясування причин масового захворювання дітей в дошкільних учбових закладах міста Джанкой (АР Крим).

Комісія працює на місці.

За станом на 8.30 4 вересня кількість госпіталізованих дітей досягла 83. Про це повідомляє прес-служба Мінохоронздоров'я України.

Госпіталізовані діти у віці від 1,9 до 7 років знаходилися в різних дитячих садках №№ 5, 7, 9, 14,16. Діти госпіталізовані з різними проявами: підвищення температури, пронос і блювота. В цілому в дитячих закладах знаходиться 770 дітей.

Легкий хід захворювання у 53 пацієнтів, середній тяжкості – 30.

Нагадаємо, в липні на заході України сталося масове отруєння дітей, що поверталися до Києва з відпочинку в Карпатах. У травні шість юних харків’ян отруїлися спиртним розчином чемериці.

 

comments powered by HyperComments