Україна — Андорра: сьогодні відбудеться матч року

Середа, 14 жовтня 2009, 10:12
Для виходу в стиковій раунд кваліфікації Чемпіоната світу 2010 року збірної України необхідно сьогодні обіграти на виїзді команду Андорри, яка в попередніх дев'яти зустрічах пропустила 33 м'ячі.
сборная андори

Три дні на підготовку

Відразу після суботньої перемоги над англійцями (1:0), здобутої на полі дніпропетровської «Дніпро-Арени», підопічні Олексія Міхайліченка повернулися до Києва на базу клубу «Динамо» — в традиційне місце розташування збірної України. Згідно інформації проекту UA-футбол неділя була присвячена відновним процедурам, понеділок — тренуванням, а вже у вівторок чартерний рейс переніс команду на Піренейський півострів, де на полі стадіону «Комуналь», що в містечку Андорра-ла-Велья, їй належить штурмувати ворота аутсайдера 6-ї відбіркової групи. На кону — путівка в плей-офф ЧС-2010.

Треба забивати!

«На щастя, в останній грі все залежатиме тільки від нас, — говорить 46-річний наставник гостей Олексій Міхайліченко. — Це те, до чого ми прагнули всі останні місяці. Звичайно ж, дуже важливо, що наша команда обіграла збірну Англії, одну з сильних команд планети, але сьогодні про це всі вже повинні забути. Попереду — поєдинок в Андоррі, який почнеться з рахунку 0:0, і це той результат, який нас ніяк не влаштовує». За тур до фінішу групового турніру українці випереджають на одне очко хорватів, які сподіваються на диво і мають намір в середу в що б те не стало добитися успіху в Казахстані.

Без Вороніна і Тімощука

У складі синьо-жовтих тим часом не обійшлося без кадрових втрат. Так, Анатолій Тімощук вимушений пропустити найближчу гру із-за перебору жовтих карток. Крім того, збірну покинув Андрій Воронін, що повернувся до «Ліверпуля». «За словами самого футболіста, він не готовий грати на 100 відсотків, — розповідає Міхайліченко. — А раз так, то немає сенсу і виходити на поле. Діяти на 95 відсотків не можна». Окремо від команди добирався на Піренєї Андрій Шевченко, що заглянув в Мюнхен на консультацію з приводу спини. Звідти до місця подій капітана доставив вертоліт.

Спогади Шевченка

«Після перемоги над англійцями було б безглуздо не вийти групи, — вважає Шевченко, що забив у ворота Андорри один з п'яти голів в київському поєдинку 5 вересня (5:0). — Ми б і самі себе не зрозуміли. Проте, легкої прогулянки не вийде. Досить пригадати, з якою напругою два роки тому тут виграла збірна Росії — всього 1:0. Пам'ятаю, і ми в жовтні 1998-го перемогли не без проблем — 2:0. Все-таки тут, в горах, специфічні погодні умови, та ще маленьке, горбате поле». На думку 33-річного форварда-рекордсмена, на рахунку якого вже 42 голи в 91 матчі збірної, Ќв таких зустрічах найважливіше — психологія, настрій».

Ніяких попереджень

Пам'ятає Шевченко і про те, що йому, як і його партнерам по команді, небажано отримувати в Андоррі жовті картки, які чреваті пропуском одного з матчів плей-офф. «Звичайно ж, це важливий аспект, — коментує ситуацію головний тренер синьо-жовтих. — Але склад ми підбиратимемо виключно виходячи з того, що нам необхідна перемога. Це не той випадок, коли можна дати відпочити тому або іншому футболістові. Тому що задача ще не вирішена». Згоден з цим і герой суботнього поєдинку Сергій Назаренко, що забив на «Дніпро-Арені» єдиний гол у ворота збірної Англії.

Перемога за всяку ціну

«Те, що в дев'яти попередніх поєдинках нинішнього циклу суперник пропустив 33 м'ячі, ще ні про що не говорить, — помічає хавбек. — Всім, хто приїжджав до Андорри, дуже важко діставалися перемоги. Ті ж хорвати зуміли забити лише двічі, англійці відкрили рахунок тільки в другому таймі. Отже і ми настроюємося серйозно». Назаренко упевнений, що малюнок гри господарів буде таким же, як і в недавньому київському матчі: «Ніяких відмінностей ми не побачимо. Вони всі відійдуть в глуху оборону, яку на короткому полі набагато складніше розкривати. Але у нас немає вибору. Добиватимемося перемоги за всяку ціну».
 

comments powered by HyperComments