Новий скандал з вакцинацією! Уряд розділив суспільство на еліту та інших

Вівторок, 20 жовтня 2009, 13:30
У Германії прищеплювальна кампанія проти грипу A/H1N1 викликала справжній скандал. Уряд Меркель звинуватили в дискримінації.
щеплення немовлят

Прийдешня кампанія по вакцинації проти «свинячого грипу», ще не почавшись, викликала скандал. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і члени федерального уряду отримають особливе щеплення.

У ньому не буде адьювантов – речовин, що підсилюють дію вакцини. Дослідження показали, що побічні ефекти від цих компонентів – головний біль і температура. Не дивлячись на це, щеплення колотимуть всім без розбору – і дітям, і вагітним.

А державним службовцям головний біль протипоказаний, тому для них придбали особливу вакцину.

«Це обурливо. Люди повинні отримати таку ж вакцину, як і працівники Міністерства внутрішніх справ, як і пан Шойбле. Не можна розділяти суспільство на перший, другий або третій класи», – вважає співголова партії «Зелених» Клаудіа Рот.

Міністра внутрішніх справ співголова партії «Зелених» згадала не випадково. Журнал «Шпігель» повідомив, що для співробітників відомства пана Шойбле вже куплено 200 тисяч доз особливого щеплення. Солдатів бундесверу також вирішили не піддавати ризику побічних ефектів.

Представник озброєних сил Німеччини Крістіан Дінст: «Це випадковий збіг, що ми отримали цю вакцину. У нас залишився той же постачальник, що і під час «пташиного грипу».

Для простих німців на складах компанії GlaxoSmithKline вже підготовлено 50 мільйонів доз вакцини. В понеділок їх почали розвозити по лікарнях і лікарських практиках. Клієнти обов'язкового державного медичного страхування, так званих «лікарняних кас», права вибору позбавлені.

Німецьке медичне суспільство загальної і сімейної медицини у відкриту призвало докторів не використовувати куплену державою вакцину. Офіційні джерела закликають не панікувати.

«З медичної точки зору, і інститут імені Поля Ельріха підтверджує це, не існує кращої або гіршої вакцини», – сказав представник Уряду Німеччини Ульріх Вільгельм.

Тим часом, співробітники інституту імені Поля Ельріха, що сертифікував «народне» щеплення, отримають таку ж вакцину, як і федеральний канцлер.

Нагадаємо, в ефірі передачі «Лицем до міста» Ігор Шурма виразив побоювання з приводу ситуації з свинячим грипом, яка склалася в Україні. На його думку, наприкінці осені — початку зими нинішньою українською владою буде оголошений загальноукраїнський карантин, який деякі сили використовують як засіб політичної боротьби.

Раніше чиновник заявив, що найважливішими кроками в Україні в умовах істерії, що охоплює мир, є превентивні заходи на державному рівні – контроль на кордоні та в аеропортах. При цьому необхідно боротися з панікою і не поспішати з ухваленням різких рішень.

Нагадаємо також, що в Україні свинячий грип виявлений у двох чоловік.
 

comments powered by HyperComments