Шок! У місті 300 водіїв в день позбавляються своїх автомобілів

Середа, 21 жовтня 2009, 15:50
За неправильну парковку в Білгороді відвезли на штрафплощадку до 300 автомобілів в день.
евакуатор

У сусідньому Харкову Білгороді міські власті знайшли жорстке рішення проблеми парковок. Там за неправильно припаркований автомобіль господареві доводиться якийсь час побути пішоходом – в місті працюють 8 евакуаторів, які в день відвозять на штрафплощадку близько 300 автомобілів. Про це повідомив глава Департаменту житлового господарства м. Білгорода Геннадій Вендін.

За його словами, штраф за неправильну парковку в Білгороді складає 1000 рублів, які за кожен день, проведений автомобілем на штрафмайданчику, обростають ще платою за місце на штрафній стоянці. Гроші, отримані від недбайливих водіїв, місто направляє в житлово-комунальне господарство.

Як розповів Геннадій Вендін, в Білгороді так само жорстко, як і в Харкові, стоїть проблема з парковочнимі місцями в центрі міста. За його словами, на 350 тисяч жителів Білгорода доводиться близько 75 тисяч авто, відповідно, вулиці міста виявляються загачені транспортними засобами.

Нагадаємо, як повідомив раніше перший заступник Харківського міського голови Олександр Крівцов, в Харкові нові парковки не будуються із-за інвесторів. За його словами, міські власті не можуть самі займатися будівництвом стоянок для автотранспорту, а інвестори не поспішають просити у міста землю під парковки, оскільки ця справа не приносить прибутку.

До речі, за словами директора Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Євгенії Водовозов, процес поліпшення транспортної системи Харкова має на увазі реальну заборону парковки автомашин на ключових вулицях.

comments powered by HyperComments