Диверсія в Хоружівці, таємні обіцянки Ющенка і бригада священиків. Односільчани президента розповіли про його приїзд

Вівторок, 27 жовтня 2009, 14:21
Президент України Віктор Ющенко поїхав в рідну Хоружівку за благословенням. Але його мова залишилася не почутою односільчанами.
хорунжівка

26 жовтня Віктор Ющенко побував в рідній Хоружівці на Сумщині, щоб отримати від земляків благословення на президентство.

Хоружівка, як завжди, зустріла президента свіжо виметеними вулицями і свіжо побіленими бордюрами – перед приїздом кого-небудь з сім'ї Ющенка селяни завжди спішно наводять марафет на центральних вулицях. Як правило, цим в робочий час займаються співробітники сільської ради, лікарні, школи і контори агрофірми, розповіли селяни кореспондентові «Міської Варти».

Також хоружівці повідали, що цього разу президента зустрічали навіть пишніше, ніж зазвичай. Йому не тільки співали його улюблені пісні і зустрічали хлібом-сіллю з вітальними мовами, але навіть читали вірші в його честь.

Особливо відзначають цикл віршів про «босоногого Президента», проте автора цього опусу в селі не знають. Схоже, що на поетичні праці найняли кого-небудь зі школярів або вихованців місцевого дитячого будинку.

Віктор Ющенко зі всім своїм сімейством вислухав вітання селян і гостей села (по словах хоружівців, мало не половина з тих, хто зустрічав у церкви президента, приїхали з інших сіл району і області). Природно, не обійшлося і без місцевої адміністрації.

Виступи зустрічаючих, розповідають місцеві селяни, було чутно навіть на інших кінцях сіла, але під час відповідної промови Ющенка, мабуть, щось трапилося з мікрофоном – президента присутні чули через слово, а на прохання розібратися зі звуком ніхто не відреагував. Ось така відбулася звукова диверсія.

Проте, те, як Віктор Ющенко згадував свої дитячі роки, коли він пас корів і багато допомагав батькам по господарству, почули всі. Передвиборчі ж обіцянки (якщо вони були в мові, звичайно) залишилися для хоружівців таємницею за сім'ю печатками.

Після того, як Ющенко висловився, всі VIP пройшли в церкву, де президента для вірності благословляли на передвиборчу кампанію відразу декілька священиків – один хоружівській та 4-5 приїжджих. Проте, далеко не всі охочі змогли на це подивитися своїми очима – для всіх місця в церкві не вистачило, і багато простих селян залишилися чекати закінчення служби на вулиці.

Отримавши благословення, президент, як завжди, відправився на приватні посиденьки з місцевими високими чинами. Прості селяни на подібних заходах ніколи як гості не присутні, та зате знають, як село завжди готується до гуляння. Так, цього разу, щоб пригостити Віктора Ющенка улюбленим капустняком, в Хоружівці закололи кабанчика.

Мабуть, президент залишився задоволений і зустріччю, і прийомом, тому що, як розповіли хоружівці, увечері обидва вертольоти зробили круг шани над селом – чи то щоб порадувати земляків, чи то щоб Ющенко намилувався рідними пейзажами.

... А як образливо, напевно, було спостерігати за всім цим братові президента Петру, якого, як Крокодила Гену, в рідному селі ніхто не привітав з порівняно недавнім днем народження.

Нагадаємо, за 5 років президентства Ющенка в його рідному селі багато що змінилося. Наприклад, з'явилася величезна кількість релігійних символів.

comments powered by HyperComments