ТЕРМІНОВО! У Україні підтверджені випадки свинячого грипу

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 10:38
У Україні підтверджені випадки грипу А/H1N1 Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Василь Князевич.
люди у марлевих пов’язках

За його словами, вчора в Тернополі, за участю провідних фахівців, відбулася нарада.

«По попередніх результатах, ми констатуємо, що Україна увійшла до світової пандемічної зони, і (у країні) починається епідемія Каліфорнійського грипу, або грипу A/H1N1», – відзначив В. Князевич.

Він додав, що в країні буде створена надзвичайна протиепідемічна комісія, прийняті протиепідемічні, карантинні заходи. «Я докладатиму керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантізациі або продовження канікул в школах і інститутах.

Ми звертатимемося до населення з рекомендаціями обмежити відвідини суспільних зборів», – сказав міністр охорони здоров'я.

Міністр призвав населення України не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів. «Люди вмирали тільки тому, що не зверталися своєчасно до лікарів. Хворі викликали лікаря на 5-7 день хвороби, коли вже допомогти людині не можна», – сказав В. Князевич.

На питання, чи знають українські лікарі, як саме лікувати Каліфорнійський грип, або грип A/H1N1, міністр завірив, що наші медики цілком компетентні в цих питаннях. «Ми дуже активно зараз працюємо з лікарями. Мінохоронздоров'я затвердило протоколи лікування, що робити, як надавати допомогу», – сказав В. Князевич.
 
Як повідомляє газета «Сьогодні», від грипу H1N1 помер житель селища Воловец Закарпатській області.

Симптоми свинячого грипу з'явилися у 40-річного чоловіка після повернення з відрядження до Санкт-Петербурга. По медичну допомогу він звернувся надто пізно, коли у нього розвинулося запалення легенів.

Нагадаємо, медики прогнозують спалах захворювання в листопаді. Проте про профілактичні заходи розповіли вже зараз.

Нагадаємо також, за інформацією головного державного санітарного лікаря м. Харкова, у разі підозри на захворювання грипом А/H1N1 громадяни можуть звертатися в епідемстанциі м. Харкова (телефони).



 




 

comments powered by HyperComments