За 35 гривень харків'ян навчать Батьківщину любити

Вівторок, 8 грудня 2009, 11:55
Нас продовжують учити життю. Книга «Антологія. Український націоналізм» була презентована в Харкові 7 грудня.
антологія

Учасники презентації пояснюють: на Слобожанськой Україні сильні радянські формати ідеології. А тому пани з Організації українських націоналістів і Центру національного відродження ім. С. Бандери приїхали до Харкова освічувати нас.

«Немає жодної ідеології, яка б так спотворювалася, так спотворювалася і принижувалася як український націоналізм. Нам треба виправляти цю ситуацію, і ми вирішили піти шляхом освіти. До цієї книги увійшли роботи першої половини ХХ століття. Сюди ж ми включили біографії авторів з самих різних куточків України. Ця презентація не перша, ми вже представляли цю збірку в багатьох містах. Сподіваємося, після прочитання цієї книги людям стане зрозуміле, що таке український націоналізм», – говорить заступник голови Центру національного відродження ім. С. Бандери Віктор Рог.

«Хочу вірити, що цінності здорового суспільства – це незалежна соборна держава. Такою країна може стати, якщо українцям буде відкрита правда. Так, наприклад, сьогодні відкриті архіви СБУ, і стала видна історична правда про УПА», – розповів глава Організації українських націоналістів, генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів.

Тарас Рондзистий, глава Центру національного відродження ім. Бандери, підтверджує слова колеги.

«Є українська держава формою, але вона не відбулася як незалежна соборна держава за своєю суттю. Ми зараз таким шляхом ведемо людей до цієї форми державності. У нас трудяться молоді хлоп'ята-історики, які зараз працюють з архівами і історичними матеріалами. Українці повинні дивитися правді в очі», – вважає пан Тарас.

«Націоналізм – це ідеологія молодих. Ідеологія перспектив, ідеологія тих, хто рухається вперед. Нещодавно ми проводили в університеті лекцію про Степана Бандеру, і реакція студентів нас обнадіяла. Ми не зустріли негативу, опору. Засмучує інше – відношення чиновників, які говорять: давайте не чіпатимемо ці теми. Їх треба чіпати, треба зривати шаблони і штампи», – затверджує заступник голови Молодіжного націоналістичного конгресу Сергій Казан.

До речі, за його словами, з 20 університетів, в які вони звернулися з проханням проведення лекції про Бандеру, їм відмовили в 19-ти.

Стефан Романів обурений цим фактом.

«Якщо буде розмова, якщо вийде діалог, ми виражатимемо свої думки і доноситимемо до народу факти, щоб він знав свою історію. А нам є чим гордитися в нашій історії», – говорить він.

«Ми сильні, до нас тягнеться молодь. Ми не йдемо на вибори, за нас не треба голосувати. Нам потрібно або вірити, або ні. Головне – об'єднуватися навколо великої ідеї. А також відокремлювати зерна від плевел. Адже дуже часто ідеологію націоналізму використовують в провокаційних цілях», – затверджує Віктор Рог.

До речі, вихідна ціна книги, по якій нас учитимуть любити Україну, – 35 гривень. Скільки вона стоїть в роздрібному продажі, автори не знають. Але підкреслюють: у продажу залишилися дуже мало екземплярів.

comments powered by HyperComments