Погода в Україні: за сніжними заносами йде потоп з ожеледдю

Понеділок, 21 грудня 2009, 15:58
У найближчі дні Україну чекає потеплення, а на Новий рік – невеликі морози і помірний сніг.
новий рік сніговик ялинка

«Ми інформуємо про настання потеплення», – повідомив на прес-конференції в понеділок, 21 грудня, начальник Гідрометцентру України Микола Кульбіда.

Зокрема, за словами Миколи Кульбіди, погодна ситуація розвиватиметься таким чином: з 23 грудня поточного року потеплення почнеться із Західних областей України, з 24 грудня – воно досягне Південних, Центральних і Північних областей країни, а вже з 25 числа плюсова температура спостерігатиметься й на Сході України.

В цілому температура по всій території України з 23 по 27 грудня включно досягатиме +2-6, а на Півдні країни навіть +7 тепла, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зате починаючи з 28 грудня, за словами начальника українського Гідрометцентру, очікується невелика хвиля холоду, яка прийде із Західних і Північних регіонів країни, а потім охопить і решту всіх областей, включаючи Південь і Схід.

«Ця хвиля холоду не буде сильною, це будуть невеликі помірні морози, які продовжаться до початку нового року. Все указує на те, що на Новий рік в більшості регіонів України буде сніг, який покриє землю при температурі повітря, яка буде близька до 0–5 градусів нижче за нуль», – сказав Микола Кульбіда.

comments powered by HyperComments