Харківська головна ялинка – друга по красі та висоті в Україні

Вікторія Ким  |  Понеділок, 28 грудня 2009, 11:15
У ці дні новорічна ялинка завжди в центрі уваги. У кожному місті вона різна. Перед вами рейтинг найкрасивіших новорічних ялинок країни.
новорічна ялинка у харкові

Десь вона – тисячі живих соснових віток, десь штучна конструкція, а десь і зовсім технологічна LED-піраміда. Останній тиждень по всій країні запалюються новорічні ялинки. Ці приготування – вже не просто традиція, але ще і своєрідний конкурс між містами. У кого ялинка вища і красивіша?

Є багато методик, по яких готуються рейтинги. Наприклад, ми знаємо, як визначати найбагатших, або найвпливовіших в Україні. Але як визначити саму кращу ялинку країни? Фокус пішов по найбільш простому шляху. Оцінювали «ялинковий» бюджет, висоту дерева і, звичайно, загальний зовнішній вигляд.

1. КИЇВ
На оформлення 20-тонного металевого каркаса пішло 500 сосен. «Зростання» в 35 метрів зробило її не тільки найвищою в країні, але і у всьому СНД. Для ялинки-2010 розробили новий светодіодний дизайн і нову комп'ютерну програму. Загальний бюджет, включаючи святкові заходи, перевищує 1.01 млн грн.

2. ХАРКІВ
На відміну від київської ялинки, в Харкові металевий каркас покривають штучною хвоєю. На новорічну ялинку заввишки 30 м вішають мережу з светодіодних гірлянд, які за допомогою спеціальної комп'ютерної програми можуть створювати до 2000 комбінацій. Крім того, ялинка прикрашена трьома сотнями новорічних іграшок і гірлянд з дзеркальних куль.

3. ДНІПРОПЕТРОВСЬК
Новорічний бюджет Дніпропетровська – 200 тис. грн. Це й установка 27-метрової ялинки, яку зробили з 12 тис. соснових віток, і святкові заходи. Прикрасили дерево 400 новорічними іграшками і 20 гірляндами.

4. ЧЕРНІВЦІ
На Соборній площі в Чернівцях встановили ялинку заввишки 22 метри. Ялинку прикрашають 600 гірлянд, загальною довжиною 4,8 км. Всього на прикрасу і установку витратили 150 тис. грн з місцевого бюджету.

5. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

Цього року власті встановили 23-метрову натуральну ялину. Покупка, доставка і прикраса обійшлося в 140 тис. грн. Правда, щоб влаштувати свято, міським властям довелося брати кредит.

6. ДОНЕЦЬК

Для створення головної ялинки, висота якої перевищує 20 м, в Донецьку пішло близько 800 сосен. Святкові витрати обійшлися міським властям в 139 тис. грн.

7. СІМФЕРОПОЛЬ

У кримській столиці ялинка зроблена з синтетичних матеріалів. Новорічне дерево, яке прикрасили 30 тис. светодіодних лампочок і 200 куль, у висоту досягає 15 м. Встановили і прикрасили ялинку на спонсорські гроші – 130 тис. грн.

8. ЛЬВІВ
Перед Львівською оперою красується жива новорічна ялинка висотою 21 м. На прикрасу пішли 4 тис. іграшок, які на правах партнерської допомоги надав стеклозеркальний завод. За даними властей Львова, «ялинковий» бюджет склав більше 118,3 тис. грн.

9. УЖГОРОД

Тут висота ялинки, прикрашеної 7 тис. маленьких лампочок і 800 великими, – 15 м. На верхньому ярусі ялинки 100 великих куль, а на ніжнем – іграшки, які зроблені школярами міста. Новорічна краса обійшлася властям міста в 16,2 тис. грн.

10. ЯЛТА

У Ялті радувати жителів і гостей буде штучна ялинка, яку придбали ще три роки тому разом з іграшками більш ніж за 200 тис. грн. У той же час міські власті чекають, коли виросте дерево, яке зараз нижче за три метри, з надією, що воно і стане головною ялинкою міста.

11. ЗАПОРІЖЖЯ
Запорожці вже третій раз підряд ставлять штучну ялинку. Цього року на ній 100 іграшок, 134 гірлянди і більше 4 тис. лампочок. На її виготовлення місто не витратило ні копійки – на це пішли спонсорські гроші. За установку і прикрасу ялинки цього року також платили спонсори. За даними властей, новорічний кошторис склав 95 тис. грн.

12. ОДЕСА
Головна ялинка Одеси вже запалила свої вогні на Думській площі. На створення 18-метрової новорічної ялинки йде 350 сосонок, а загальна довжина гірлянд – не меншого 6 км. Встановлювали і наряджали ялинку за спонсорські гроші.

comments powered by HyperComments