В Україні закінчилися закордонні паспорти

П'ятниця, 29 січня 2010, 13:59
Проблема з видачею закордонних паспортів і водійських посвідчень продовжує набирати обертів.
закордонний паспорт

«Я прийшов до столичного центру видачі паспортів дізнатися, як швидко можна отримати закордонний паспорт, але мені сказали, що бланків немає, йду ні з чим», – розповів киянин Микола.

«Бланків дійсно немає через проблеми, пов'язаних з консорціумом ЄДАПС», – прокоментував ситуацію заступник начальника Департамента зі зв'язків з громадськістю МВС Геннадій Гребньов. А в центрі сказали, що заявки на оформлення приймають, але не гарантують, що паспорти будуть готові вчасно.

«Головна зміна вже відбулася. Юрій Луценко, який спровокував цей конфлікт, вчора був зміщений з посади (насправді він залишився виконувати обов'язки - ред.). Ми як і раніше відвантаження документів не робимо, заборгованість у 150 мільйонів гривень нам ніхто не погасив – заплатили лише 3.5 мільйона, – розповів заступник гендиректора ЄДАПС Олександр Драніков. - З водійськими посвідченнями ситуація така ж. Ми не в змозі оплатити собівартість документів. Відвантаження документів почнеться тоді, коли буде погашена заборгованість або хоча б будуть платити частково ». За словами Дранікова, за 20 днів «простою» в черзі на паспорти і права вже накопичилося близько 100 тисяч осіб.

У той же час Юрій Луценко днями заявив, що зараз українці не можуть отримати закордонного паспорта через відмову їх друкувати монополістом. «Заходи з пошуку підприємства, у тому числі і за кордоном, викликали невдоволення монополіста і бажання будь-що зберегти монополію і прибуток», – заявив днями Департамент зв'язків з громадськістю МВС.

Начальник прес-служби ДАІ Ніна Хмельовська сказала, що ситуація з бланками для водійських посвідчень за останні дні не змінилася. «Проблема з видачею таких« корочок »є в Києві і декількох великих містах, - сказала Хмельовська. - Дефіцит цей також пов'язаний з простоєм консорціуму ЄДАПС».

На комбінаті «Україна», що випускає з ЄДАПС документи, пояснили, що не займаються печаткою не з-за конфлікту, а через вибори: «Друкуємо зараз тільки бланки для голосування».

comments powered by HyperComments