Вона мала право сказати: «Обернуся в легенду»

Жанна Титаренко  |  Четвер, 25 лютого 2010, 12:59
Сьогодні 25 лютого день народження відомої української поетеси Лесі Українки. Її вірші, не просто пробуджували національну свідомість українців, а залишили невід’ємний слід у вічності, у пам’яті людей і у пам’яті нації.
Вона мала право сказати: «Обернуся в легенду»

Леся Українка (1871 – 1913р.р.) – найславетніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за духовне піднесення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною». З’явився цей образ – і цілі маси людей збагнули, що вони не просто обивателі, а українці, що це звання їх зобов’язує, що їм є за що боротись і віддавати життя.

Як кожен ідеал, цей образ не може бути повністю втіленим у земному житті, але він і сьогодні зобов’язує нас випростатись і вірно служити тій високій ідеї, що зветься «Україною»

Довідка: Лариса Петрівна Косач(Леся Українка) народилася 25 лютого 1871 року в місті Новограді-Волинському, тапер це територія Житомирської області, і інтелігентній родиніЇі мати – відома письменниця Олена Пчілка, Батько – юрист, громадський діяч, багато уваги приділяли вихованню дітей (було їх шестеро), їх гуманітарній освіті.


Дитячі роки Лесі минали на Поліссі, в краю предковічних соснових борів, таємничих лісових озер, росистих лук. Дівчина росла веселою і жвавою розумницею. Серед ровесників вирізнялась здібністю і працьовитістю.




 

comments powered by HyperComments