В обвалі будівлі у Харкові винна Тимошенко?

Середа, 17 березня 2010, 20:59
Вибори пройшли, і у всьому звинувачують Тимошенко. Новопризначений міністр В.Яцуба повісив «всіх собак» з приводу обвалу будівлі, на уряд Тимошенко.
В обвалі будівлі у Харкові винна Тимошенко?

16 березня 2010 року близько 5.30 ранку обрушилася семиповерхова будівля - прибудова до готелю "Харків" . На щастя жертв немає, через те, що обвал відбувся дуже рано. Дана вулиця є завжди залюдненою, тому якби обвал відбувся пізніше, не виключено, що могли б бути жертви.

Щодо цього обвалу вдалося отримати коментар Міністру регіонального розвитку та будівництва України Володимира Яцуби:

«Обвал будівлі в Харкові - це результат безвідповідальної роботи попереднього Уряду і прийнятих ним популістських рішень щодо здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду.»

Також він звернув увагу на постанові Кабміну від 21 травня 2009р. №502 «Про тимчасові обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року.», яке позбавило можливості територіальні підрозділи Держархбудінспекції виконувати покладені на неї обов"язки.

«Територіальні підрозділи Держархбудінспекції повинні здійснювати систематичний контроль за дотриманням всіх норм при будівництві того чи іншого об'єкта, і тим самим гарантувати безпеку, надійність і стійкість споруд. А в 2009 році кількість планових перевірок зменшилась на 30% » - констатував В. Яцуба.

Володимир Яцуба наголосив що має намір підняти питання щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України № 502, та у найближчі дні змінити керівництво «Укрдержбудекспертизи».

Це не єдине рішення Кабміну яке блокує діяльність виконавчих органів на місцях. Наприклад, навесні 2008 року було прийнято постанову згідно якої, Державна інспекція з контролю за цінами не може проводити перевірку частіше одного разу на рік. Таким чином, не можна відкидати той факт, що популістські рішення мали місце. Подивимось, що буде далі…


 

comments powered by HyperComments