Що можна придбати у харківському ЦУМі

Андрій Бондарев  |  Середа, 24 березня 2010, 10:20
Символіка РНЕ («Русское национальное единство»), ось з чим можна зустрітися у відділі спорттоварів у Центральному універмазі Харкова. Купуєш еспандер для рук і таким чином фінансуєш сумновідому організацію Баркашова.
Що можна придбати у харківському ЦУМі

Нещодавно один з харківських скульпторів, зайшовши до відділу спорттоварів, купив собі еспандер і його зацікавив додаток на папері, долучений до вищезгаданого товару. На перший погляд, нічого примітного у вкладиші, загальні слова « жим 35 кг. КРЕПЫШ каждому - своё». Але скульптора зацікавила емблема, яка була нижче. Це емблема російської шовіністичного утворення «Русское национальное единство».

Довідка:
ООПД «Ру́сское Национа́льное Еди́нство» - шовіністична організація напіввоєнного устрою. Заснована Алєксандром Баркашовим, який і понині є її беззмінним керівником.

РНЕ декларує наступні принципи і мету:
1.Відродження Росії, як оплоту Православ’я у всьому світі.
2.Утвердження істинних цінностей Віри.
3.Вірність вождю.

Емблема: Емблема РНЕ — коловрат (древнеруська свастика, гамматичний крест) на тлі вісьмикінцевої Вифлеємської зірки.

Також характерною особливістю руху РНЕ є воєнізована уніформа (чорні сорочки) і вітання вскидуванням правої руки. (десь ми це вже бачили, чи не так?)

Таким чином, можна зрозуміти, що це суто шовіністична імперська організація, яка загрожує поверненням тоталітаризму за умов приходу її до влади. Подібні утворення є вкрай небезпечні не лише для, власне, Росії, але й країн колишнього СССР. Один із принципів РНЕ – беззастережна вірність вождю, чи не на цьому принципі ґрунтувалася, наприклад, нацистська влада та ідеологія.

На підставі всього вищевикладеного можна зробити висновок, що гроші з продажу цих ось еспандерів так чи інакше йдуть на фінансування ось таких неонацистських угруповань. Таким чином, баркашовці окрім фінансової підтримки роблять собі непогану рекламу, та можуть нашкодити особам, в яких несформовані ідейні переконання та відсутній імунітет до подібного роду організацій.

Звертаюся до керівництва ЦУМу: чи варто надалі продавати подібні вироби, дискредитуючи свій заклад в такий спосіб?
 

comments powered by HyperComments