31 березня виповнився 141 рік від дня народження засновника судової медицини Миколи Бокаріуса

Жанна Титаренко  |  Середа, 31 березня 2010, 14:24
Видатний український судовий медик, учений і талановитий педагог, організатор судово-медичної та криміналістичної служби в Україні, заслужений професор, Микола Сергійович Бокаріус, за своє коротке 62-річне життя провів до 5000 досліджень різноманітних речових доказів та понад 3000 розтинів трупів.
31 березня виповнився 141 рік від дня народження засновника судової медицини Миколи Бокаріуса

Микола Бокаріус працював завідувачем кафедри судової медицини Харківського університету, читав курси пластичної анатомії в художній школі, шкільної гігієни для вчителів, завідував кафедрою в Жіночому медичному інституті, викладав судову медицину на юридичному факультеті, а в роки Першої світової війни організував і проводив курси з підготовки сестер милосердя і санітарів.

Микола. Бокаріус удосконалював і перебудовував навчальний процес, працював зі студентами, залучаючи їх до самостійної роботи та демонструючи наочність викладання. Він наближав лекції і заняття до потреб практичної експертної діяльності

Вивчаючи судову медицину, Микола Бокаріус створив багато монографій монографій та підручників. Деякі з них (напр., посібник з судової медицини для юристів «Первинний зовнішній огляд трупа при міліцейському і розшуковому дізнанні») досі не втратили своєї наукової цінності. Бокаріус виховав ціле покоління судовомедичних експертів і криміналістів.

Використано матеріали www.ukrainians-world.org.ua

comments powered by HyperComments