Яким є ліс на харкiвських П’ятихатках (фото)

Жанна Титаренко  |  Субота, 24 квітня 2010, 14:49
Гуляти в цьому лісі приємно, особливо в весняно-літній період. Тут є килими із барвистих соковитих трав і квітів, старезні дерева, які поскрипують своїми вітами, птахи, білочки і низькорослі кущі, які зваблюють пройти у їх гущавину, щоб відпочити від щоденного життя, зняти психологічне напруження і повернутися в свою оселю з гарним настроєм. Але ліс теж потребує догляду, який повинні здійснювати не лише працівники лісового господарства, а й кожен пересічний громадянин.
Яким є ліс на харкiвських П’ятихатках (фото)

Природа лісу дуже складна і неповторна: вона як картина Рафаеля – зруйнувати її легко, а відновити, - практично неможливо.

Якщо в полі почати садити ліс, то дерева будуть кривими, а для того, щоб виростити справжній ліс знадобиться час, тривалість якого набагато перевищить життя одного дерева. Чим густіший ліс, - тим рівніші в ньому дерева, і тому, треба доглядати той ліс, що маємо зараз, а не планувати його створення наступними поколіннями.

Необхідно постійно підсаджувати молоденькі дерева, прибирати сухе гілля і вигрібати трухляве минулорічне листя, для того, щоб молода трава могла вчасно пробитися крізь землю і зеленіти справжнім лісовим килимом. У Лісопарку на багатьох ділянках коріння трави просто загнилося разом із вогкими рештками листя дерев і сміття.

Деякі дерева позначено на вирубку, а деякі вже зламано.

Все це чітко засвідчує те, що ліс доглядається недостатньо.

Йдучи масивами Лісопарку можна зустріти багато людей. Тут відпочивають мешканці П’ятихаток, студенти і всі харків’яни, які люблять природу. Ліс людям дуже потрібен, бо дихати в ньому все-таки свіжіше і корисніше, ніж у залюдненому місті, із його задухою, яку створюють вихлопні гази машин, розпечені на сонці асфальтові дороги і бетонні стіни будинків.  


 

comments powered by HyperComments