Екологи бьють насполох: майже повністю випален заказник "Рязанова Балка" (ФОТО)

Сергій Шапаренко  |  Понеділок, 26 квітня 2010, 12:08
17 квітня цього року екологiчною групою "Печеніги" був виявлений пал сухої рослинності в ботанічному заказнику "Рязанова Балка", що розташований біля селища Рогань Харківського р-ну. Заказник був випалений майже повністю: трав'яна рослинність, верхній шар ґрунту, чагарники. Вогнем було винищено сотні особин сону чорніючого (лучного), занесеного до Червоної книги України.
Екологи бьють насполох: майже повністю випален заказник "Рязанова Балка" (ФОТО)

 

 

За даним фактом 19 квітня екологи з "Печенігiв" звернулися до Державної екологічної інспекції в Харківській області.

Слід зазначити, що цей пал – не перший в цьому заказнику.

Про випалювання цієї території природно-заповідного фонду у 2007 роцi дивіться тут.
Звернення щодо стану ботанічних заказників місцевого значення "Рязанова Балка" та "Ковиловий Степ" дивіться тут.

ЕкГ "Печеніги" виявила черговий пал сухої рослинності на території природно-заповідного фонду  Харківщини – тепер на розташованій в Лісопарку ботанічній пам’ятці природи "Сокольники-Помірки".

На момент обстеження в 60 кварталі пам’ятки природи, біля "Комсомольського озера", була випалена смуга шириною приблизно 25-30 метрів та довжиною 150-200 м, де постраждав трав'яний покрив, верхній шар ґрунту та зарості чагарників. Слід зазначити, що саме на цій території пали сухої рослинності особливо небезпечні через загрозу поширення вогню на інші ділянки Лісопарку та небезпеку пошкодження ЛЕП (від межі палу до найближчої стійки ЛЕП десь 10 метрів). Одною з ймовірних причин 
виникнення пожежі є неприбрані з того року купи сухого гілля, які з’явились після прочистки території навколо ЛЕП. Про даний факт ЕкГ "Печеніги" повідомили Державну екологічну інспекцію та Головне Управління МНС в Харківській області.


 

 

comments powered by HyperComments