Російські спецслужби розстрілювали тих, хто вижив у авіакатастрофі?

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 26 квітня 2010, 13:36
Опубліковане відео з пострілами біля авіалайнера Ту-154 президента Республіки Польща Леха Качинського викликало широку експертну зацікавленість правоохоронних органів і фахівців з катастроф з цієї країни. За наявності набагато більш професійної апаратури вони змогли дійти висновків, що російські спецназівці з медведєвських ГРУ дійсно добивали (!) зі стрілецької зброї уцілілих членів екіпажу або пасажирів.

Зйомка була зроблена мобільним телефоном невідомим працівником МНС Російської Федерації. Зі звукових записів можна чітко зрозуміти, що уцілілі під Смоленськом поляки благали «Не вбивайте нас!», але їх розстрілювали, голосно сміючись при цьому.

Зйомка трагедії викладена на YouTube. КаказЦентр надає оцінку, яка хоч і не є результатами офіційного розслідування катастрофи з польської сторони, але є правдивою. Це попередні, але дуже серйозні напрацювання. 

Експертна версія оригінального смоленського ролика вмістилася в 2 хвилини 50 секунд. 

Подальший хронометраж наводиться за останньою версією відеозапису.

Авторські коментарі польських експертів взяті в лапки. 

0.24 - видно три невстановлених особи, що ховаються за деревами з правого флангу. «Рятувальні служби?» 

0.41 - група пересувається до центру об'єкта. 

Двоє одягнених у темно-синю або чорну форму, а один - у яскраву помаранчеву, як у рятувальників. 

Перша репліка: «Успокойся!» 

1.12 - з під уламків літака з'являється людина в білому. 

1.15 - «Ви це бачили? Людина в білому піднімає руку. Подивіться ще раз на наближенні та уповільненні». 

Можливо, це був пілот, припускають польські експерти. 

1.33 - якісь крики 

1.37 - Dawajte gnata! (?) - Pol 

Give me the gun! (?) - Eng 

По-русски так і звучить: «Давайте Гната (Гната)». 

«Гнатом» російські військові і спецназівці з часів СМЕРШу-НКВД (та що там, ще з часів добільшовицьких) називають досить вузький спектр легкої стрілецької зброї кулеметної групи. 

У царській Росії слово «гнат» дослівно означало «запал». 

1.39 - дуже чітко по-російськи: «не убивайте нас!» 

1.45 - постріл № 1 

1.49 - оператор вимовляє: «Ни ... себе!» 

1.50 - видно людину у чорному, котра вистрибує з частини літака 

2.06 - постріл № 2 

2.10 - звучить дружний регіт з боку зафіксованої спочатку групи 

2.12 - видно ту саму людину у чорному, котра пересувається на правий фланг 

2.15 - людина в чорному впала 

2.20 - зміна плану під крики «Все назад! Уходим!» 

2.21 - постріл № 3 

2.23 - постріл № 4 

2.25 - 2.36 - детально показано вбивство невстановленої російськомовної жертви № 3. «Таке враження, що йому стріляли в живіт». 

2.44 - знову звучить «Ни х%я себе!» 

Зауважте, що оператор лихословить з неприхованим здивуванням щоразу, коли особисто спостерігає розстріл жертв авіакатастрофи на місці. 

При цьому, його дії чітко синхронізовані з роботою решти частини оперативної групи і підпорядковані командам її керівника. 

Тим не менш, польські експерти поки що скромно іменують його «перехожим». 

Тому, вважають у Польщі, кількість знятих на відео карателів дорівнює кількості жертв. Три на три. 

Крім цього, відомо, що десь півроку тому, польський літак, який потрапив у авіакатастрофу під Смоленськом, ремонтувався в Росії, оскільки його там було зроблено, але чи відповідав рівень ремонту загальновознаним світовим стандартам?.. Офіційно про це мають право казати експерти, але як є насправді, - це стає цілком зрозумілим. Зараз, звісно ж неофіційно, існує думка, зокрема, серед моїх співвітчизників, що в літак могли помістити якийсь магнітний прилад на дистанційному управлінні, керуючи яким, російські спецслужби могли б вивести з рівноваги будь-який пристрій літака в будь-який момент. Можливо, це не так, але думка така існує, і не варто забувати про те, що в кожній, навіть, вигадці є доля правди.

Іншим, уже цілком правдивим фактом є те, що жоден представник Московського патріархату не з'явився в день авіакатастрофи до харківського Костьолу, для того, щоб помолитися за душі загиблих поляків. Та й не лише в Харкові. Щось не чути молитов і панахид за загиблими від духовенства Московського патріархату. А хіба це їх жодним чином не стосується?... 

Ще одним фактом того, що Росія не хотіла приймати польську делегацію є те, що Лех Качинський та інші представники уряду і влади здійснювали візит до Катині для того, щоб вшанувати загиблих польських офіцерів, які були розстріляні совєтськими спецслужбами. Напередодні, поляки почали вести переговори про грошову компенсацію за такі злочини. 

Все це засвідчує, що авіакатастрофа під Смоленськом, у якій загинуло 96 людей, зокрема, Президент Польщі Лех Качинський, - не могла трапитися випадково.

За матеріалами dyvy.info
 

comments powered by HyperComments