Смертниця із Литви мала серйозні наміри підірвати російський військовий об’єкт

Вівторок, 4 травня 2010, 16:16
Литовська прокуратура оприлюднила деякі результати розслідувань по справі громадянки Литви, яка мала наміри здійснити теракт в Росії. За словами прокурора Юстінаса Лаучюса, 20-річна Еглє Кусайте, яка є мешканкою міста Клайпеда дійсно намагалася приїхати в Росію з метою проведення терактів на військових об’єктах, причому, з великою кількістю людей. Терористка уже має навики з виготовлення вибухових речовин.
Смертниця із Литви мала серйозні наміри підірвати російський військовий об’єкт

20-річна терористка підтримувала за допомогою Інтернету тісні стосунки з громадянами Росії, які теж затримані в РФ за підозрою в терористичній діяльності. Від російських друзів Еглє Кусайте отримала фінансову допомогу та інструкції з виготовлення вибухівки.  

Також, серед друзів клайпедчанки були агресивні ісламісти із Узбекистану, Азербайджану і Великобританії. Кілька років тому, Еглє Кусайте втекла з дому і поїхала до Німеччини, де вступила в шлюб за законами шаріата.

Прокуратура Литви звинувачує Еглє Кусайте у створенні групи однодумців або організованої групи для проведення терористичних актів або безпосередньої участі в діяльності такої групи, фінансуванні або будь-якої іншої допомоги такій групі. Їй загрожує ув’язнення терміном від 4 до 10 років. Також прокурори планують надати обвинувачення, на підставі створення терористичної групи, метою якої, могло бути залякування людей.

Сама ж Еглє Кусайте прохає суд замінити міру покарання і відпустити її із в’язниці.  

Варто нагадати, що Еглє Кусайте була заарештована 29 березня при спробі вилетіть із Литви в Росію, за підозрою в причетності до терактів у московському метро. Інформація про її затримання спецслужбами з’явилася лише через кілька тижнів.


 

comments powered by HyperComments