Режим Януковича починає показувати своє справжнє обличчя

Михайло Лебідь, Олена Білозерська  |  Понеділок, 31 травня 2010, 19:44
Не лише в Харкові, а й в інших містах України має місце протистояння між владою та простим народом, який, на це дуже схоже, починають заганяти туди, де він був якесь чверть століття тому. Чи вийде у нових претендентів на Україну підім'яти її під себе, покаже лише час, можливо саме зараз вирішується найближче майбутнє української нації та держави.
Режим Януковича починає показувати своє справжнє обличчя

ТЕРМІНОВО! Сьогодні у Харкові під час нападу бандитів на захисників лісопарку пошкодили хребет 60-річній жінці. Є підозра, що він зламаний. Зараз жінку госпіталізовано, але лікарі їй відмовляються робити рентген. Місцеві захисники парку кажать, що лікарям також дана установка чинити перешкоду протестувальникам. Причому це, мовляв, вже не перший випадок.

Нагадую, що бандити разом з працівниками міліції бьють протистувальників проти вирубки лісопарку вже не перший день. А це - логічне продовження... Трохи подробиць про конфлікт у Харкові шукайте тут

В Кіровограді у Ленінському райвідділі міліції дуже побили трьох хлопців, один з яких неповнолітній. Медичну допомогу вже кілька днів не надають. Імена хлопців: Маленко Денис В'ячеславович, Іванченко Сергій Сергійович - неповнолітній, Бондар Андрій.

Ось що розповіла мені Наталя Маленко, мама Дениса. 23 травня її син з двома друзями був у клубі на дискотеці. Туди прийшли
п'яні співробітники УБОП і почали по-хамськи чіплятися до хлопців - мовляв, зараз всіх "построять", обзивати їх і т.п. Зав'язалася суперечка, і один з УБОПівців, Подкладенко, ударив Андрія Бондаря головою об коліно.
Почалася бійка.

Дениса Маленка забрали 23 травня практично з дому, зі сходів перед квартирою. За що - батькам не сказали: "Звертайтеся до райвідділу". У райвідділі батьки сиділи до глибокої ночі, але їм знов нічого не сказали. Згодом почулися крики. Наталя Маленко і Людмила Іванченко, мама неповнолітнього Сергія, по пожежній драбині залізли під вікно другого поверху і побачили, як чотири міліціонери страшно б'ють їхніх дітей, закутих у наручники.

Наталя почала стукати у вікно і кричати: "Припініть їх бити!". Мєнти закрили жалюзі і продовжили.

Зараз хлопці на ІТТ на вул.Жовтневої революції, медичну допомогу їм не надають. Мати знає, що лікар у них був, і що була судмедекспертиза, але результати обстеження невідомі - кажуть, це таємниця слідства. Скоріше за все, мєнти просто тягнуть час, щоб зійшли побої.

Мати бачила сина, коли його виводили-заводили - каже, побитий до невпізнання, ледве ноги волочить. Вже 6 днів він без медичної допомоги. Найближчий суд про призначення запобіжного заходу буде лише в середу.

Батьки хочуть, щоб їхніх дітей відправили у лікарню і зробили діагностику внутрішніх органів, рентген тощо, бо підозрюють серйозні внутрішні ушкодження. Вони вже зверталися у прокуратуру області і Ленінського району - все марно.

Хто може - допоможіть! Журналісти - розголосом. Можливо, у Кіровограді є толковий адвокат, якого не зможуть не пустити до хлопців, який не дасть зам'яти це діло і залишити їх без медичної допомоги.

Одного хлопця в міліції вже убили. Давайте для початку витягнемо разом хоча б цих.

Телефони батьків: Наталя: (095)166-41-38; Людмила: (099)962-10-91

Хто може допомогти їм - хоча б порадою (але толковою, не смикайте їх без діла, бо - самі розумієте), кому потрібна додаткова інформація - зателефонуйте їм і не дайте замовчати цю справу.

Дістало, що Україна перетворюється у "державу неляканих ментів". З озброєної людини питати треба в десять разів суворіше, ніж з неозброєної. З людини, що представляє державу, - в десять разів суворіше, ніж зі звичайної людини. Таку кару, як побиття, не може призначати навіть суд, який має право карати. А менти права карати не мають взагалі. Навіть найгірших злочинців вони повинні вміти затримувати без каліцтв.

За побиття людини міліціонер має відповідати, як звичайна людина за вбивство.



 

comments powered by HyperComments