Обама виведе війська з Іраку цього літа

Понеділок, 5 липня 2010, 13:39
Президент США Барак Обама підтвердив, що бойові частини американської армії залишать Ірак влітку цього року.
Обама виведе війська з Іраку цього літа

 "США збираються завершити свою бойову операцію в Іраку цього літа - в точній відповідності з графіком", - наголосив Обама в неділю, 4 липня, під час свого святкового звернення до громадян з нагоди Дня незалежності США.

Президент також подякував американським військовослужбовцям, яких запросили до його резиденції у Вашингтоні, за успішне виконання поставлених перед ними завдань.

Вихід всіх бойових підрозділів США з Іраку до 31 серпня залишається одним з пріоритетів американської адміністрації. Прихильність цій меті також підтвердив в неділю, 4 липня, і віце-президент США Джозеф Байден, який перебуває з візитом у Багдаді.

Байден виступив перед американськими військовослужбовцями в одній з колишніх резиденцій Саддама Хусейна. За словами віце-президента, характер американської місії в Іраку зміниться, проте США продовжать підтримувати Багдад "економічно, політично і соціально".

Нагадаємо, в березні Обама заявляв, що Сполучені Штати мають намір виконати обіцянку вивести всі свої війська з Іраку до кінця 2011 року.


 

comments powered by HyperComments