Через сто років на Землі не залишиться жодної людини

Вівторок, 6 липня 2010, 12:07
На думку вченого людство вбиває нестримне споживання, різке зростання чисельності населення землі, швидка зміна клімату у зв'язку з глобальним потеплінням, промислова революція та індустріалізація.
Через сто років на Землі не залишиться жодної людини

Через сторіччя - до 2110 - людство повністю зникне з лиця землі. Таке твердження висунув австралійський вчений Франк Феннер.

"Стародавні товариства людей відрізнялися підвищеною стабільністю, а сьогоднішня глобальна цивілізація - ні", - заявив він.

"Так, австралійські аборигени довели, що без сучасних досягнень науки вони можуть вижити протягом 40-50 тис. років. Однак сьогоднішнє суспільство через свою економічну та соціальну діяльності поставило homo sapience на межу повного зникнення", - відзначив Франк Феннер.

На його думку, основну загрозу існуванню людства представляють нестримне споживання, різке зростання чисельності населення землі, швидка зміна клімату у зв'язку з глобальним потеплінням. Промислова революція та індустріалізація породили епоху, яка за своїм впливом на планету порівнянюється з наслідками льодовикового періоду або зіткненням Землі з великої кометою.

Зазначимо, 95-річний Франк Феннер здобув усесвітню популярність за роботи в галузі мікробіології. Зараз він займається також проблемами виживання людини як біологічного виду.

Торкаючись причин свого нинішнього виступу, Франк Феннер зазначив, що він "не ставить собі за мету змусити змінити цивілізаційну модель людства, яке продовжує йти шляхом свого власного біологічного краху незважаючи на численні попередження".

 

comments powered by HyperComments