Американці створили 3D дисплей з води

Вівторок, 6 липня 2010, 12:15
Дослідники зі США розробили багатошаровий дисплей з крапель води. який дає об'ємне зображення. Вчені з університету Карнегі-Меллона (США) розробили багатошаровий дисплей з крапель води. Новинка буде представлена на щорічній виставці SIGGRAPH 2010, яка пройде в серпні в Лос-Анджелесі.
Американці створили 3D дисплей з води

Даний проект відрізняється від попередніх високою роздільною здатністю, глибиною картинки і простотою управління, кажуть розробники.

Пітер Форера, Шрініваса Нарасімхан і Такео Канаде спорудили систему з чотирьох рядів емітерів, виконаних у вигляді голок з нержавіючої сталі (у кожному рядку по 50 штук). Кожна голка випускає по 60 крапель води на секунду. Випуск синхронізований, і в результаті виходять стрункі ряди мікроскопічних крапель.

 New Scientist
Положення крапель відстежує камера, вона передає інформацію на проектор, який підсвічує кожну краплю певним світлом. Людському оку здається, що на водному дисплеї відображається рухома картинка.

Чотири ряди голок утворюють чотири екрани, що йдуть один за одним. Комп'ютер контролює видачу крапель так, щоб кожен новий ряд крапель рухався в проміжках між іншими трьома, не затуляючи їх на загальній вертикальної картинці. Виникає відчуття глибини зображення, його тривимірності.

Одного проектора досить, щоб висвітлювати всі шари. Крапельний екран дозволяє побачити все те ж, що ми зазвичай спостерігаємо на звичайному комп'ютерному дисплеї: тексти, картинки, фільми або які-небудь інтерактивні об'єкти.

 

comments powered by HyperComments