Повне сонячне затемнення відбудеться 11 липня

Повне   |  Середа, 7 липня 2010, 13:56
11 липня 2010 року відбудеться повне сонячне затемнення, це унікальне природне явище можна поспостерігати в найбільш оптимальному місці - на острові Пасхи в Тихому океані.
Повне сонячне затемнення відбудеться 11 липня

 Затемнення Сонця відбувається тільки під час молодого місяця. Тінь від Місяця зазвичай падає повз Землю. Два рази на рік, коли Місяць перетинає площину екліптики, тінь Місяця падає на поверхню Землі.

На острів Пасхи, в дні напередодні затемнення очікується справжній наплив туристів.

Вперше в історії російські астрофізики відправляться в експедицію на острів Пасхи. У програмі експедиції чотири експерименти, які дозволять здійснити діагностику поточного стану сонячної корони і дати прогноз розвитку сонячної активності на найближчі роки.

"Це буде перша астрономічна експедиція в цій точці Землі за всю історію Росії та СРСР. Для спостережень буде доступна вся смуга повного затемнення довжиною 11 тисяч кілометрів", - наголошується в повідомленні.

Спостереження сонячної корони вперше будуть проводитися на ранній стадії розвитку циклу сонячної активності відразу після закінчення аномально тривалого періоду зниженої активності. Ці дані можуть стати у нагоді при складанні прогнозів сонячної активності в майбутньому.

Нагадаємо, що 15 січня відбулося перше сонячне затемнення цього року. У ході чотиригодинного перебування на поверхні Землі місячна півтінь встановила рекорд тривалості кільцеподібного затемнення.

 

comments powered by HyperComments