Названо найекономніші автомобілі

Четвер, 29 липня 2010, 10:46
Американська організація X-Prize Foundation обере найкращі автомобілі з витратою палива не більше 2,35 літра на сто кілометрів пробігу. Приз за перше місце - 10 мільйонів доларів. Переможець буде оголошений організаторами у вересні 2010 року.
Названо найекономніші автомобілі

Автомобілі розділені на дві категорії - масові і альтернативні транспортні засоби. У першій групі представлені тільки чотиримісні машини з запасом ходу при повністю заправлених баках не менше 320 кілометрів, а в другій - автомобілі мінімум з двома посадочними місцями, здатні проїхати без дозаправки не менше 160 кілометрів. При цьому учасники "альтернативної" категорії ніяк не обмежені за дизайном машин чи кількістю коліс.

У класі масових автомобілів у фінал пройшла компанія Edison2, що представила машину під назвою Very Light Car, яка оснащена двигуном внутрішнього згоряння, здатним працювати на біоетанолі E85.

У класі альтернативних машин в категорії "тандем" (два посадочних місця розташовані один за одним) залишився електрокар E-Tracer від швейцарської команди розробників X-Tracer.

У групі альтернативних машин з двома посадочними місцями, розташованими поруч один з одним, представлені електромобілі Aptera 2e (компанія Aptera), Wave II (компанія Li-ion Motors), RaceAbout (фірма RaceAbout Association), TW4XP (розробник TW4XP) і Alias (компанія ZAP).

Усі автомобілі повинні будуть пройти останнє випробування на економічність, динамічні характеристики і запас ходу. Авто, яке покаже найкращий результат, і займе перше місце.

Конкурс Automotive X-Prize почався в 2008 році, коли заявки на участь подали 111 команд, які представили в загальній складності 136 автомобілів.

 

comments powered by HyperComments