У Дніпрі знову розпочався масовий мор риби

Понеділок, 9 серпня 2010, 13:32
На Дніпрі поблизу Кременчука (Полтавська обл.) розпочалася друга хвиля масової загибелі риби, повідомив начальник відділу екології міськвиконкому Геннадій Демьохін. За його даними, загибель риби пов’язана з високою температурою і процесом відмирання синьо-зелених водоростей.
У Дніпрі знову розпочався масовий мор риби

«Загинула тюлька і деякі види риб. Риба, яка вижила, піднімається з дна до берега, тому що їй не вистачає кисню», - сказав Демьохін.

«Ми виїжджали на острови, там руку протягуєш у воду, і риба відразу забирається на неї. А раки вилізли на берег і сидять в тіні під деревами», - додав він.

Демьохін відзначив, що ще однією причиною загибелі риби є те, що піднімаються донні осідання, які при звичайній температурі знаходяться в нерозчинному стані.

«На міському рівні з даною проблемою впоратися не можна, тому міськвиконком надіслав листа до Комітету водного господарства України з проханням збільшити частоту і об’єм пропуску води через дамбу, що повинне значно поліпшити ситуацію. Він був направлений у середині минулого тижня, відповідь досі не прийшла», - відзначив еколог.

Мерія Кременчука має намір прийняти відповідне звернення на сесії міськради до керівництва країни, інформує proUA .

Нагадаємо, в кінці липня в Кременчуцькому водосховищі від Черкас до с. Дерєївка (Онуфрієвський район Кіровоградської області) зафіксований масовий мор риби. За даними санстанції, це пов’язано з нестачею кисню і перевищенням вмісту марганцю у воді.

 

comments powered by HyperComments