"Антихрист" наступає - у столиці з'явився храм мормонів

Середа, 11 серпня 2010, 14:04
У Києві мормони відкрили свій храм - третій за величиною у світі й у Східній Європі. Він знаходиться на Кільцевій дорозі на під’їзді до Жулянського моста. Храм вражає масштабом - складається з трьох п’ятиметрових поверхів. Висота шпиля - 42 метри. Для порівняння: купол Михайлівського собору нижчий на три метри. Зовні будинок облицьований гранітом світлого кольору, що блищить на сонці. Інтер’єр церкви - щось середнє між п’ятизірковим готелем і музеєм - усюди мармурова підлога, високі стелі, замість ікон з Ісусом у золочених рамах, у стелю кожної кімнати вмонтовані ґрати кондиціонерів.
"Антихрист" наступає - у столиці з'явився храм мормонів

Побудували свою святиню мормони за три роки. Як відомо, послідовники Церкви Ісуса Святих останніх днів неофіційно відомі як "мормони", від назви Книги Мормона, яку церква вважає за священне писання. Ця протестантська секта була заснована американцем Джозефом Смітом близько 1820 року. Мормони вірять, що церква, створена Христом, перестала існувати після Його вознесіння, і була відновлена Джозефом Смітом.

Головний офіс церкви розташований у місті Солт-Лейк-Сіті в штаті Юта, США, а її приходи працюють у 162 країнах світу. На 2008 рік кількість її членів становила 13,5 мільйона осіб.

Характерною рисою мормонів є внесення змін у Біблію та “свої” пояснення біблійних текстів, заперечення або зміни важливих християнських догм, тверджень, що Церкви традиційного християнства є “мертві”, бо вони навчають неправильно.

Це організація, якій надає скандального присмаку  узвичаєне багатоженство (полігамії) – ось спрощений вид руху, що потряс американську та європейську свідомість у 30-40 роках XIX ст.

 

comments powered by HyperComments