У Дніпрі біля містя Запоріжжя працівники СЕС знайшли холеру

Вівторок, 17 серпня 2010, 13:16
Санітарно-епідеміологічна служба Запоріжжя 14 серпня заборонила експлуатацію Центрального міського пляжу на Прибережній автомагістралі через виявлення в пробах річкової води холерного вібріону. Про це передають «Українські новини» з посиланням на СЕС міста.
У Дніпрі біля містя Запоріжжя працівники СЕС знайшли холеру

Зазначено, що холерний вібріон також виявили в пробах з пляжу причалу підприємства «Запоріжкокс» і очисних споруд меткомбінату «Запоріжсталь».

«Виділено холерний вібріон 01 групи. Ступінь його заразливості наразі вивчається в Українській протичумній станції в Сімферополі», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим СЕС тимчасово заборонила купатися і користуватися водою цих місцях, а також на березі Дніпра від дамби Дніпровської гідроелектростанції до нижньої межі міста.

Керівництву підприємств, які використовують воду з очисних споруд «Запоріжсталі», доручено забезпечити водопостачання робітників з альтернативних джерел.

У Запоріжжі 2 комунальних міських пляжі - Центральний і Правобережний, інші на балансі підприємств, санаторіїв і профілакторіїв, а також неофіційні.

Як відомо, у Запоріжжі проживає 782 тис. осіб.

 

comments powered by HyperComments