98% всієї радіації людина одержує в лікарні

Четвер, 19 серпня 2010, 16:52
Згідно даним фахівців, на медицину доводиться 98% радіаційного опромінювання з штучних джерел. Як повідомляє радіо ООН, з 1997 по 2007 рік в світі щороку проводилося в середньому 3,5 млрд. рентгенологічних досліджень. Це на 40% більше, ніж в попередньому десятилітті.
98% всієї радіації людина одержує в лікарні

Не дивлячись на те, що діагностика і лікування з використанням радіації - крок вперед в розвитку медицини, МАГАТЕ і ВООЗ стурбовані, що часто такі процедури призначаються без достатніх підстав, а використовувана доза опромінювання перевищує допустиму. Причина, як правило - недостатня кваліфікація медперсоналу.

Рентген обстеження примушують проходити майже всіх студентів, це ту ж саму флюорографію, за допомогою якою намагаються виявити захворювання на туберкульоз, або просто константувати факт його відсутності, замість того, щоб просто робити лабораторні дослідження мокроти. Ті, хто оформлюють собі санітарні книжки для роботи, теж мають проходити рентген обстеження легенів.

Іншим прикладом такої собі державної “медичної політики” є те, що після операційного втручання хворим часто роблять рентген обстеження по кілька разів за день. Інколи, у медичних закладах людина опромінюється більше десяти разів за добу.

Крім того, випускники Харківського технікуму медичного обладнання засвідчують те, що їх там навчають не казати пацієнтам про несправність рентген обладнання і робити опромінення кілька разів, доки не вийде гарний знімок.
 

Про аварію на ЧАЕС теж замовчується дуже багато фактів, а радіаційне опромінення такого штибу теж завдає здоров'ю людини великої шкоди. 

comments powered by HyperComments