Гравці "Металіста" відмовляються грати за збірну України

Субота, 21 серпня 2010, 22:29
Слідом за Мироном Маркевичем, виступати за збірну України припинять футболісти гравці "Металіста". Гравці харківського клубу, яких викликав Маркевич до лав національної збірної мають намір виступити солідарно стосовно головного тренера своєї команди і тим самим виявлять свій протест рішенню КДК ФФУ щодо зняття з команди дев'яти очок.
Гравці "Металіста" відмовляються грати за збірну України

Cьогодні зранку Мирон Маркевич оприлюднив своє звернення до вболівальників на офіційному сайті клубу, в якому заявив, що покидає пост тренера збірної.

"Змушений повідомити уболівальникам українського футболу про те, що з сьогоднішнього дня я залишаю посаду тренера національної збірної. ФФУ повністю дискредитувала себе недавнім рішенням КДК щодо ФК "Металіст", і я не маю морального права працювати в організації, яка цілеспрямовано знищує харківський футбол.

Я був і залишаюся тренером ФК "Металіст" і не можу зрадити рідний клуб.

Моя совість перед українськими уболівальниками чиста. Протягом тих місяців, коли я очолював збірну, вона не зазнала жодної поразки. І це незважаючи на те, що ФФУ свідомо відверто ігнорує інтереси головної команди країни в питаннях складання адекватного ігрового графіка, селекції, фінансування та інфраструктурного забезпечення.

Сподіваюся, що моїм наступником стане гідний фахівець, який зможе прийняти естафету і вирішити завдання, які ставляться перед збірною України на Євро-2012"- звертається Маркевич до вболівальників.

Під жовто-сині стяги з "Металіста" останнім часом викликались Денис Олійник, Сергій Валяєв та Марко Девіч. До травми також виступав за збірну кіпер харків'ян Горяїнов, ходили розмови і про натуралізацію центрального захисника "Метала" Папи Гуйє, якому, вочевидь, не судилося стати "своїм" у збірній. 

Звісно, що все це трапилося через порушення  загальноприйнятих правил гри, але з дотриманням законодавства у спорті теж не все гарно і легко. 




 


 

comments powered by HyperComments