Сайт „ВКонтакті” хочуть заборонити

Понеділок, 30 серпня 2010, 12:55
В МВС вирішили, що сайт містить незаконні матеріали
 Сайт „ВКонтакті” хочуть заборонити

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає, що Верховна рада на законодавчому рівні повинна заблокувати діяльність сайтів, які займаються поширенням заборонених матеріалів. До таких ресурсів міністр відніс і сайт "ВКонтакте".

"Це дуже складна проблема. Ми вже створили підрозділ по боротьбі з кіберзлочинністю. Займаємося цією темою. Але боротися з такими сайтами, як "ВКонтакте", де є порнографія і інші незаконні матеріали, треба, приймаючи жорсткі правові рішення", - підкреслив Могильов.

"Багато сайтів, на жаль, блокувати проблематично. Якщо я зараз приймаю рішення і блокую, скажімо, сотні сайтів - про що це свідчитиме? Про наступ на свободу слова", - зазначив він в той же час.

"Тому треба приймати законодавчі акти, які забороняли б діяльність подібних сайтів. Зараз ми вивчили досвід наших сусідів по боротьбі з подібними явищами, ми рухаємося дуже інтенсивно. Отже скоро ми ініціюватимемо прийняття нормативної бази, яка дозволить обмежити доступ до таких сайтів", - заявив міністр.

Наразі українські правоохоронні органи співпрацюють з російськими органами правопорядку в боротьбі з розповсюдженням нелегальних матеріалів в соціальній мережі "ВКонтакті".




 

comments powered by HyperComments