Ієромонаха Венедикта призначено єпископом-помічником Львівської архієпархії УГКЦ

Понеділок, 30 серпня 2010, 13:16
Ієромонаха Студійського уставу Венедикта (Алексійчука), приналежного до Святоуспенської Унівської лаври, згідно з вибором Синоду єпископів УГКЦ, призначено єпископом-помічником Львівської архієпархії УГКЦ. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Ієромонаха Венедикта призначено єпископом-помічником Львівської архієпархії УГКЦ

Хіротонія відбудеться 5 вересня у відомому Соборі Святого Юра. Охочих подивитися на сам процес освячення дуже багато, тому ця урочиста церемонія буде транслюватися на одному з місцевих каналів.

Ієромонах Венедикт (Алексійчук) народився 16 січня 1968 року в селі Борщівка Костопільського  району Рівненської області. Був висвячений на священика 29 березня 1992 року. Тоді ж був призначений на парафію села Бистриця, Дрогобицького деканату. 13 травня 1993 року був прийнятий  до Святоуспенської Унівської  лаври монахів Студійського уставу. Отримав монаший постриг 13 жовтня  цього ж року. 31 грудня 1995 року  отримав Малу схиму.

 У 1996 році закінчив Люблінський католицький університет з написанням магістерської праці на тему «Християнська духовність за св. Іваном з Кронштадту».

 У квітні 1999 року був обраний ігуменом Святоуспенської Унівської лаври. У травні 2000 року повторно був обраний ігуменом,а в травні 2005 року – переобраний на наступну каденцію. З 2004 року член Патріаршої комісії у справах монашества.

 У серпні 2007 року був обраний головою Ради вищих настоятелів чоловічих інститутів богопосвяченого життя УГКЦ.

 18 квітня 2008 року в Люблінському католицькому університеті захистив докторську працю на тему «Настоятель як духовний отець. Дослідження в світлі творів преподобного Теодора Студита».

 

comments powered by HyperComments