Дослідники знайшли чотириногу рибу

Понеділок, 30 серпня 2010, 20:29
Під час дослідження морського дна поблизу Індонезії, вченим вдалося знайти близько 40 видів досі невідомих рослин та тварин. Серед них є й чудернацька рибина, що використовує свої плавці лише для балансування, а пересувається на чотирьох лапах. Зачаївшись на дні, створіння приманює жертву за допомогою наросту над своїм ротом, а тоді, у слушний момент, нападає на неї.
Дослідники знайшли чотириногу рибу

Більшість цих видів мешкають в океанських глибинах, проте на деякі з них вченим доводилося натрапляти й у мілких тропічних водах. 

Вражаюче фото чотирилапої риби науковцям вдалося зробити під час дослідження вод поблизу Індонезії. За попередніми результатами, протягом тритижневої експедиції дослідникам вдалося виявити 40 видів раніше невідомих рослин та тварин.

На підтвердження цього вчені мають більше 100 годин відео та 100 тисяч фотографій, зроблених за допомогою самохідного роботу, до якого кріпилися камери з високою чіткістю зображення.

Результати зйомки у режимі реального часу передавалися на берег через супутник та високошвидкісний інтернет.

Загалом під час експедиції дослідники обстежили близько 54 тисяч квадратних кілометрів морського дна на півночі Індонезії, спускаючись на глибину від 240 до 3200 метрів.

comments powered by HyperComments