Курков та Сорокін - у Харкові

Понеділок, 25 жовтня 2010, 17:33
Два відомих письменника презентують твори, видані "Фоліо"
Курков та Сорокін - у Харкові

26 жовтня  Харків відвідають український письменник Андрій Курков та російський - Володимир Сорокін. Зустрічі з ними відбудуться в двох харківських книгарнях - спочатку в "Університетському будинку книги" (майдан Свободи, 6), а ввечері - в магазині "Є" (вул. Сумська,3). Автори презентують по дві свої книги: А.Курков - найновіші твори "Садовник из Очакова" та "Игра в отрезанный палец", В.Сорокін - повість "День опричника" (2006 р.) та  роман "Цукровий Кремль" (2008 р.). Твори обох авторів видані харківським видавництвом "Фоліо".

В.Сорокін - не лише письменник, але й сценарист, драматург, представник так званої "московської концептуальної школи". Він один з найпопулярніших сучасних російських письменників. Презентовані в Харкові книги - це відверта політична сатира на нинішній політичний режим Росії (з елементами утопії). Вперше книжки Сорокіна перекладені українською мовою.

А. Курков, у свою чергу, абсолютно нетиповий для України літератор. Він єдиний письменник країн пострадянського простору, чиї книжки потрапили в топ-десятку європейських бестселерів. Його найпопулярніший роман «Пікнік на льоду» було продано в Україні накладом 150 тисяч примірників. Книги Куркова перекладені 36 мовами. Членом англійського письменницького ПЕН-клубу  Курков став у 1988 р., на шість років раніше, ніж Національної спілки письменників України. За його сценаріями поставлено понад 20 художніх і документальних фільмів. З 1998 р. А.Курков — член Європейської кіноакадемії та постійний член журі премії  «Фелікс» цієї кіноакадемії .

comments powered by HyperComments