Ювілейний вечір поета Степана Сапеляка супроводжувався оркестровою музикою та автентичним співом

Жанна Титаренко  |  Четвер, 12 травня 2011, 23:35
Степан Сапеляк родом із Тернопільщини, тому на свято завітали представники Тернопільської обласної держадміністрації, громадські діячі і письменники. Теплі привітання супроводжувались різноманітними подарунками і святковою концертною програмою.
Ювілейний вечір поета Степана Сапеляка супроводжувався оркестровою музикою та автентичним співом

Першим подарунком для Степана Сапеляка стала ікона святої Зарваницької Божої Матері в комплекті з книжкою про Тернопіль.

З нагоди 60-річно ювілею Степана Cапеляка нагородили найвищою відзнакою Спілки Письменників України.

Архієпископ Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви Ігор (Ісіченко) доповнив свої поздоровлення щирою молитвою. Харківсько-Полтавська єпархія подарувала поету набір дисків з історичними фільмами про Харків.

Теплі промови письменників і політиків перемежовувались виступами Харківського театру «Обереги» під орудою заслуженого діяча мистецтв, українського композитора Юрія Алжнєва, поетичними читаннями віршів ювіляра, та короткими розповідями, про його важку долю і боротьбу за українську державність.

Шанувальник творчості Степана Сапеляка професійний читець Василь Сага зачитав улюблені вірші поета.

Голосом скрипки привітав ювіляра відомий український скрипач Вячеслав Шляхов, а рідкісним тенором – Василь Марчак.

Не менш здивувало Степана Сапеляка і гостей свята автентичне голосове звернення до вищих сил природи, у якому дівчата замовляли кохання.

Ансамбль автентичного співу «Слово» під керівництвом Леоніда Котохіна виконав жнивну пісню житомирського полісся, а після кількох народних пісень заспівав частину літургії.

Степан Сапеляк є не лише поетом, а й знаним громадським діячем. На його ювілей завітали представники товариства «Меморіал», художники, письменники, політики. Серед подарунків були не лише квіти, а й вишитий рушник, портрет Тараса Шевченка та ще кілька картин.

Концертні варіації для цимбалів виконав Михайло Кужба. Мовою танцю вітали ювіляра солісти балету Олена Шевцова та Андрій Козорєзов.  Солоспів у супроводі бандури виконала Людмила Алдемирець.

Завершився вечір піснею «Ой, у лузі червона калина…».  Зала співала стоячи. Серед глядачів була мати Степана Сапеляка Анна та дружина Світлана. Такі ювілейні вечори в Харкові бувають не часто.

comments powered by HyperComments