У муніципальній галереї відкрилась персональна виставка Вадима Петрова

Світлана Шкурай  |  Четвер, 9 лютого 2012, 01:13
У Харківській міській муніципальній галереї 7 лютого відбулось відкриття виставки Вадима Петрова під назвою «Собор». Подивитись картини харківського художника можна буде до 22 лютого.
У муніципальній галереї відкрилась персональна виставка Вадима Петрова

Роботи виконані у двох техніках: живописі, представленому на першому поверсі, та графіці – на другому. Чи не найбільшу увагу серед картин першого поверху привертає козак з довгим і цікавим підписом, а другий поверх являє собою ілюстрації до роману Гюго.

Остання виставка художника проходила в цій галереї більше 10 років тому, і тільки у 2012 році відвідувачі знову отримали можливість насолодитись творчістю цього автора. Натхненням для створення серії картин став твір Олеся Гончара «Собор» та «Собор Паризької Богоматері» Віктора Гюго.

До творів Віктора Гюго

«Використання культових споруд і храмів буває дуже оригінальним — наприклад,  як в’язниць. Тривожним у сучасному світі є повернення до первісних форм виживання, коли культура і цивілізація лише іграшки у сильних світу цього. Хотілося б вірити, що собор — не в’язниця, а символ звільненого духу, що як той могутній дуб височить і зеленіє над проваллям історії.» - така концепція художника.

Виставка триватиме три тижні, а 17 лютого о 16 годині відбудеться майстер-клас Вадима Петрова.

Козак Мамай

На відкриття завітали  кілька десятків людей, старих поціновувачів творчості художника та нових зацікавлених відвідувачів. Для них Вадим Петров коротко розповів про свою виставку, а друзі привітали його з цією важливою подією під оплески присутніх.

comments powered by HyperComments