«Тартак» і харківська публіка: хто кого?

Світлана Шкурай  |  Неділя, 11 березня 2012, 01:14
У рамках туру «15 ROCKІВ» до Харкова занесло український гурт «Тартак». 9 березня у клубі «JazzTer» хлопці презентували свій новий альбом «Сімка». Дещо ліричний настрій 12 його пісень розбавили відомі та «вибухові» «Лицарський хрест», «Я Не Хочу» й «Хулігани».
«Тартак» і харківська публіка: хто кого?

Назва альбому не випадкова: це їх сьома «платівка» за 15 років існування. Колись маловідомий дует, котрий переміг у 1996 році на фестивалі «Червона Рута», сьогодні став одним із найпопулярніших гуртів України.  Тепер на святкування їх Дня народження молодь рветься натовпами.

Аудиторія харківського концерту – «екстремісти», як наступного дня на сторінці зустрічі у «ВКонтакті» іронічно зауважила відвідувачка заходу. Може, різкувато, але таку шаленість, як у ТАРТАКівських фанатів, побачиш не часто. Добре, що танцмайданчик у клубі розташований на першому поверсі! Загрози провалитись не було, тому натанцювались і настрибались досхочу. Наприкінці виступу Сашко Положинський, фронтмен гурту, запропонував глядачам обрати три пісні, які б вони хотіли почути. Отут і розгорнулась найбільша боротьба! Як не крути, не могли на трьох зійтися. До першого переліку не увійшла улюблена для багатьох «Я Не Хочу», що викликало неабияке обурення. Але справжні фанати не здаються. Попри намагання Сашка переконати їх у тому, що забракне часу, наполегливі скандування не затихали, і все ж таки залунали перші акорди довгоочікуваної та відвойованої пісні. За бажанням дівчат до попередніх додали ще й «Понад хмарами». Від енергії «Тартака» й оплесків пісням та гуртові мало не тріскалось скло!

Так минув виступ у Харкові, а 10 числа «Тартак» уже співатиме в Донецьку.

Протягом березня Сашко зі своїм гуртом буде не тільки їздити Україною, а й проводитиме міні-акцію «Цінуй свій час, а не годинник»: у кожному місті мінятиметься з відвідувачами годинником. Передбачливі прихильники про таку штуку знають і готують варіанти для обміну.

 

 

comments powered by HyperComments