Художній стиль "Woodland" демонструватимуть у харківській бібліотеці

Вівторок, 10 квітня 2012, 17:22
11 квітня о 14.15 у Харківській обласній бібліотеці для юнацтва (Харків, проспект 50-річчя ВЛКСМ, 49/8) відбудеться відкриття персональної виставки картин «Світ моїх відчуттів» харківського художника Василя Мушика.
Художній стиль "Woodland" демонструватимуть у харківській бібліотеці

Експозиція його картин розміщена у читальній залі ХОБЮ.  Василь Андрійович - член Клубу художників-анімалістів. Його картини є  у приватних колекціях Украйни та за кордоном.

Любов до природи та захоплення культурою північноамериканських індіанців надихнули В.А. Мушика на створення серії картин у стилі "Woodland" під назвою «Лісова земля». Бажання зобразити та показати світ живої природи сприяло його зверненню до «екзотичного» стилю живопису "Woodland", створеного індіанським художником Норвалем Моріссо. Він єдиний художник на теренах України, який працює у цьому стилі.

Цією виставкою Василь Андрійович презентує стиль живопису "Woodland"  та на урочистому відкритті розповість про свій творчий шлях.

Життєва сила, яка прагне вічності, 2004 р.

 

Довідка:

Василь Мушик закінчив у 1988 році архітектурний факультет Харківського інженерно-будівельного інститутую

Любов до природи і захоплення культурою індіанців Північної Америки надихнули його на створення серії картин в стилі "Woodland".  Цей "екзотичний" стиль живопису  створений Норвалем Морріссо (1932-2007 рр.), художником з етнічної групи індіанців Оджибва, членом Канадської Королівської Академії мистецтв, в 60-х роках минулого століття.

Для стилю характерне "рентгенівське бачення" зображення.

 

comments powered by HyperComments